berends

Nienke Berends – Groter dan ik ben

Poëzie las ik vroeger best vaak. Heerlijk even een paar woorden, zinnen of stukjes lezen. Afgelopen tijd doe ik dit weer vaker. Vorige week begon de week van de poezie en toen ontving ik Groter dan ik ben van Nienke Berends.

Groter dan ik ben maakt bij mij al indruk met de prachtige cover. De voorkant is zacht roze de achterkant aqua. Een foto met een prachtig gezicht waar omheen bloemen en bladeren zijn gedecoreerd. Prachtig hoe dit is gedaan het past bij de inhoud. Groter dan ik ben bevat herkenbare gedichten over de woelige periode tussen kind zijn en op eigen benen staan, waarin gevoelens speels met woorden worden afgetast. Maar ik vind dat sommige tijdloos zijn zoals deze hieronder.

Er zitten rake teksten tussen zo springen voor mij Verscheurd en mezelf eruit. De teksten staan op geïllustreerde pagina’s. De illustraties zijn heel rustig en natuurlijk. De kleuren die gebruikt worden zijn aqua en zwart en dit geeft een rust door het boek heen. 25 gedichten om te lezen en even over na te denken. Het is altijd lastig om te omschrijven wat een tekst met je doet, het is persoonlijk als het je raakt.

Groter dan ik ben is voor poëzieliefhebbers vanaf 12 jaar maar zeker als je ouder bent kan je hier nog van genieten, het mooi vinden of er wat van leren. Voor beginnende poëzielezers is dit een aanrader om mee te beginnen. Heel toegankelijk en begrijpelijk.

Jammer genoeg is Groter dan ik ben al uit. Het hadden echt 20 of 30 gedichten meer mogen zijn. Groter dan ik ben van Nienke Berends is te koop voor € 16,95 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis