nieuw

Nieuw jaar; 31 wordt 32

Happy Birthday to me! Vandaag ben ik jarig en wordt ik alweer 32 jaar. Het gaat echt steeds meer klinken. Mijn leeftijd voelt ouder maar ik voel me niet ouder. Soms zie ik mensen van dezelfde leeftijd en die zijn voor mijn gevoel echt ouder of volwassener of ze zien er gewoon ouder uit, het is maar hoe je het bekijkt of ziet. 

Het is een bewogen jaar geweest. Het begon met allemaal leuke en gezellige dingen maar het leven is niet altijd leuk. Ik probeer er wel altijd het leukste van te maken ondanks tegenslagen die komen. Zo hadden we in september een auto ongeluk en is de nasleep daarvan nog steeds bezig. Vooral voor mijn vriend aangezien die nog niet uitbehandeld is in het ziekenhuis en zelfs weer in een nieuwe en grotere spalk zit. We hebben helaas afscheid moeten nemen van mijn Opa, een enorm gemis zo veel hielden we van hem. Heel kort hierna verloren we ons nichtje, heel onwerkelijk dat ze er niet meer is, zo jong. In een maand tijd onze wereld op zijn kop. Hoe zie je dan nog de mooie momenten. Dat is er opeens, opeens zie ik ze. Ze zijn soms heel klein en dan weer groot. Een heel mooi moment voor mij was tijdens de Halve marathon in Eindhoven, Rianne die helemaal mee fietste, Eveline zien staan met haar gezin en juichen voor mij. Wat was die dag moeilijk maar door hun steun mogelijk. Een stuk verder ging ik helemaal kapot want daar stond bijna heel het Just Keep Running team. Samen met Petra naar de finish naar Joos.

Gelukkig heeft een jaar meer mooie momenten dan moeilijke maar de moeilijke wegen wel heel zwaar, je neemt ze mee. Je laat het niet makkelijk los en dat is ook niet erg maar kan wel moeilijk zijn om soms echt te genieten. Mijn 31e jaar was ook zeker mooi met gezellige momenten met mijn ouders, zus, mijn vriend en met vrienden en vriendinnen. Één van de hoogtepunten dat was zeker het weekendje weg in Cothen. Het was fantastisch, voor het eerst met vrienden weg, spannend maar het was echt leuk en voor herhaling vatbaar.

Mooie wedstrijden heb ik gelopen, lekker getraind maar het lichaam merkt het ouder worden wel. Wat ik eet dat komt er ook wel aan en dat was een paar jaar geleden nog niet. Maar een beetje opletten en dan gaat het wel goed.Al vind ik dat opletten ontzettend moeilijk want alles is zo ontzettend lekker en ik kan wel blijven eten af en toe. Was het allemaal maar niet zo lekker en aan de andere kant genieten moet ook gebeuren. Daarnaast ben ik zeker eerder moe aan het worden, of wil ik gewoon te veel dat kan ook.

Dit jaar is de voorbereiding op één van mijn grote doelen heel belangrijk. Want als 32 jarige ga ik de marathon van Rotterdam lopen. Maar de focus ligt daar niet alleen op, zeker niet. Genieten is voor mij heel belangrijk, leuke kleine dingen doen en mensen zien om wie ik geef. Zo ga ik binnenkort eindelijk naar Nicole, wordt er bij Zélia een klein meisje verwelkomt die ik natuurlijk moet zien, ga ik met mijn ouders en zus twee dagen naar Culinesse (ja pap twee dagen als het lukt aahhh), wil ik met mijn vriend naar Rhenen om de beren te bekijken, hebben Rianne en ik een enorm leuke verrassing voor onze ouders en wil ik nog heel veel meer. Op gezondheid en actief gebied wil ik wat strakker in mijn vel zitten. Dit betekend niet kilo’s eraf, nee zeker niet maar wat minder flubbie. Accepteren hoe ik ben en eruit zie ik ook belangrijk. Met mijn blog wil ik meer maar daarvoor heb ik ook tijd nodig dus even kijken hoe ik dat ga doen maar dat heeft zeker niet de hoogste prioriteit en toch ook weer wel. Ik wil meer, mooier en beter maar hoe ga ik dat aanpakken en doen dat is een brainstorm sessie apart.

Vandaag werk ik heel de dag en zal ik trakteren op gebak. Vanavond ben ik samen met mijn vriend en katjes. Zaterdagavond komen mijn ouders, schoonouders en zus om mijn verjaardag te vieren. Lekker klein, geen verjaardag meer met alle familie maar klein en rustig. Mijn verjaardagscadeaus zijn echt super leuk die ik al heb en wat ik nog ga krijgen is ook enorm leuk! Ja ik weet een aantal dingen al en ik kan niet wachten ze te krijgen. 32 jaar, mijn jaar waarin ik de marathon van Rotterdam ga lopen en mooie en gezellige momenten ga beleven.

Geniet van je dag!

Bewaren