Nieuw leven in de natuur

Nieuw leven in de natuur

Na december, de koude januari en de sneeuw nog in februari komen toch hier en daar de bloemetjes al aan de bomen. Je moet er goed voor zoeken bij ons in het dorp maar als je ze vind dan zijn het wel de mooie die het fotograferen waard zijn. Wanneer ik de trap naar beneden loop staat er een enorme struik met allemaal mooie rode besjes. Groene takken en rode besjes, een prachtig gezicht en winter bestendig. Loop ik de andere kant op dan kom ik de kale takken tegen waar de bloemetjes weer wat gaan doen.

Nieuw leven in de natuur

Bruine takken met witte bolletjes en een zacht roze donsje. Wat het precies is weet ik niet maar deze bolletjes vind ik prachtig. Ze zijn zo zacht in een omgeving die hard en beschadigd is.

foto-3

Wanneer de sneeuw weg is heeft de natuur een sombere uitstraling. De wereld lijkt heel leeg. Alle dingen die terug groeien maken het uitzicht weer mooier en kleurrijker.

foto-6

Op deze rondjes die ik maak, opzoek naar mooie foto momenten kom ik ook dingen tegen die ik niet ken. Niet weet wat het wordt maar het trekt mijn aandacht. Dit is ook zo bij de onderstaande foto. Niks bijzonders maar toch trok het mijn aandacht.

foto-5

Natuurlijk zijn er ook nog de hele witte bolletjes. Voor nu lekker aan de bomen laten tot er genoeg zijn. Op dat moment mag je er best een paar laten ploffen onder je schoenen. Zo leuk vond ik dat vroeger altijd. Soms wil ik het nog wel eens doen gewoon om even dat kinder blije gevoel weer te hebben.

foto-4

Let jij ook op de nieuwe bloempjes en takjes die komen?

have-a-nice-day-patricia-donderdesign