Nieuwe boeken en meer opkomst

Nieuwe boeken en meer opkomst

Met een aantal dingen kun je me blij maken en het hoeft niet duur, exclusief of speciaal te zijn het kan al met een boek. Afgelopen maand heb ik niet alleen een boek voor mezelf gekocht maar heb ik ook een boek cadeau gedaan en heb ik boeken gekregen.

Angélique Heijligers – Stadswild Leef als een oermens in de stad
De moderne stadsbewoner is ingedut. De innerlijke oermens is bedolven onder een zee van bussen, elektronica, koffiezaakjes, scooters… Terwijl de mens zelf sinds de tijd van de jagers-verzamelaars eigenlijk niet zoveel meer is veranderd. Het is de wereld om ons heen die veranderd is en wel in een richting die ons in noodtempo steeds verder van de natuur af drijft. Gaan we eigenlijk wel de goede kant op? En is die bestemming waar we op af racen eigenlijk wel zoveel mooier dan waar we vandaan kwamen? Stadswild neemt je mee op een ontdekkingsreis en inspireert je om als stadsmens dichter bij de natuur te leven, op elk moment van de dag, in elk seizoen en in elke levensfase. Het boek gaat niet over op blote voeten, gehuld in een dierenvel door de stad rennen. Stadswild gaat over hoe je als stadsmens contact maakt met je natuurlijke aard en hoe je naar boven haalt wat je bent verloren. Het kind in jezelf. De oermens. Jij.

Frank Doorhof – Mastering the model shoot
For the first time ever, world-famous photographer and fashion lighting instructor Frank Doorhof takes you behind the scenes to reveal every step of his model-photography workflow–the same workflow that has made him a hero to photographers around the world thanks to his practical, budget conscious, no-nonsense approach.

In this groundbreaking book, Frank starts right at the beginning with how to find models, find great locations, work with backgrounds (you’ll be amazed at his tricks for creating stunning backgrounds for just a few bucks), and work by yourself or with a team (stylist, hair stylist, and makeup artist) to create an image that will get your photography noticed. Then, it’s on to an in-depth look at the lighting setups and looks that made Frank famous (complete with diagrams and detailed explanations).

Monique van Loon – The culy way of live
Culinaire inspiratie & recepten Monique van Loon is één van de meest invloedrijke foodwriters van dit moment. Ze schrijft, onderneemt, kookt, eet en is oprichter van het populaire Culy.nl.

In The culy way of life laat Monique van Loon zien dat culinair genieten op 1001 manieren kan. Van een dinner for one tot het ‘s nachts sneaken naar de keuken. Hoe je vanuit de voorraadkast in een handomdraai de lekkerste kaneelstengels of een echte homemade tomatensaus maakt. Of hoe je een saaie boterham omtovert tot een snelle culinaire to go-lunch. Een inspirerend culinair boek vol verhalen, kooktips, hotspots en lekker veel recepten.

Bea Splinter & Siebe Turksma – oefenstof voor de hardlooptraining
Een goede hardlooptraining bestaat uit meer dan hardlopen alleen. Aan de techniek en kracht van een hardloper moet worden gewerkt. ‘Oefenstof voor hardlooptraining’ bevat bijna 300 oefeningen voor warming- up, cooling-down, kracht en techniek. De oefeningen kunnen worden gebruikt als inspiratiebron voor hardlooptrainers, maar ook individuele hardlopers – van de gevorderde wedstrijdloper tot de recreant – vinden hier nuttige oefenstof. Werk op de baan, thuis of in de sportschool aan je beweeglijkheid, kernstabiliteit en kernkracht, de kracht van je voeten, benen en schouders, je looptechniek, ademhaling en ontspanning. Samen met de oefeningen die blessures helpen voorkomen, bevat ‘Oefenstof voor de hardlooptraining’ alles voor een gezonde en uitdagende hardlooptraining.

4 nieuwe boeken, het hadden er meer moeten zijn maar een ander boek wat ik gewonnen heb is nooit aangekomen, na mailcontact te hebben gehad hierover is dit erna ook niet meer gestuurd, helaas. Binnenkort komen er weer 4 (5 als je een 2 in 1 boek meerekent) boeken binnen want via de Bankgiroloterij mocht ik een aantal boeken uitkiezen en dat is natuurlijk erg leuk. De bovenstaande boeken moet ik nog lezen, verder lezen, dingen uit proberen of maken maar ik zal zeker mijn mening over deze boeken nog gaan geven.