Nieuwe boeken januari

Nieuwe boeken januari

Op het boekenfestijn kocht ik een stapel boeken. Deze stapel waren niet de enige boeken die nieuw waren in januari. Vier andere boeken werden bij mij thuis bezorgt. Nieuwe boeken kan ik zo vrolijk van worden. Lekker eerst de buiten kant bekijken. Even het boek doorbladeren ook al staan er alleen maar letters in.

Nieuwe boeken januari

Het jaar beginnen met nieuwe boeken. Wat heerlijk. Ik kocht boeken, ik kreeg boeken en ik won boeken. Totaal vier stuks waarvan er drie voor mij zijn en ik er één weg geef aan mijn moeder. Ik geef Een beetje liefde van Amanda Prowse aan mijn moeder omdat ik hem al heb en ze hem ook graag wou lezen.

Het eerste boek wat dit jaar mijn huis wist te vinden is Wij van David Nichols. Via Twitter kreeg ik dit boek van de uitgeverij. Binnenkort zal je een recensie van dit boek op mijn blog vinden want dit boek ben ik nu aan het lezen.
Douglas Peterson wordt midden in de nacht door zijn vrouw Connie gewekt met het bericht dat ze hem wil verlaten. Hun zoon Albie gaat na de zomer het huis uit om te studeren en zij vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit. Douglas houdt van zijn vrouw en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Maar hij heeft nog een kans. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis langs steden als Parijs, Barcelona en Amsterdam. Hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden: de vakantie die hen weer nader tot elkaar zal brengen, waarin hij het respect van zijn zoon en de liefde van zijn vrouw terugwint. De hotels zijn geboekt, de tickets gekocht, de route uitgestippeld. Wat kan er nu in hemelsnaam nog misgaan? Wij is zowel groots als intiem, zowel grappig als hartverscheurend. Het is een liefdesverhaal en een onvergetelijke road trip in één, met alle hilarische situaties, genoegens en uitdagingen van een grote reis – letterlijk en figuurlijk.

Het volgende boek, is een heel ander boek; Kyra’s Kitchen van Kyra de Vreeze. Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Zou voeding echt helpen en zo’n grote bijdrage hebben aan je gezondheid.
Een gemiddeld mens eet 1095 maaltijden per jaar. Elke maaltijd is een kans op gezondheid en geluk. Voeding is een krachtig medicijn. Iedere groente, vrucht, noot, graan en boon heeft een unieke samenstelling en een eigen werking. Wanneer je je deze waardevolle kennis eigen maakt, worden klachten als slapeloosheid, stress, overgewicht, obstipatie en hoofdpijn verleden tijd. Met Kyra’s recepten kook je de heerlijkste gerechten, en leer je ook natuurlijke medicijnen als kersen en quinoa in te zetten om tal van klachten te genezen en te voorkomen.

De laatste twee boeken zijn van Amanda Prowse – Wat heb ik gedaan en Een beetje liefde. Alleen de kaften van deze boeken spraken me al zo erg aan.
Wat heb ik gedaan; Kathryn is het ultieme voorbeeld van de perfecte echtgenote en moeder. Als je stiekem door de ramen van het gezellige huis gluurt, zie je een gelukkig gezin aan de keukentafel eten. Alle wereldse problemen zijn buitengesloten van deze tafel. Je wordt jaloers als je ze ziet zitten. Maar schijn bedriegt. Kathryn zit gevangen in een vreselijke droom. En ze heeft besloten er iets aan te gaan doen.
Een beetje liefde; Pru Plum is de gevierde eigenaresse van de beroemde patisserie in het Londense Mayfair. Ze draagt Chanel en bezoekt de duurste kappers. Je zou niet zeggen dat deze elegante vrouw vorig jaar zesenzestig is geworden. Maar Pru is niet de zelfverzekerde, succesvolle zakenvrouw die ze lijkt te zijn. Ze heeft beschamende dingen gedaan om haar huidige status te bereiken en schuwt geen enkel middel om de geheimen uit haar verleden te beschermen, zeker niet wanneer ze, voor het eerst in haar leven, eindelijk verliefd wordt…

Een recensie van deze boeken kan je zeker verwachten. De een zal wel wat langer duren dan de ander maar ze hebben alvast mijn boekenkast gevonden.

Hebben jullie in januari nog nieuwe boeken gekocht, gekregen of gewonnen?