Een nieuwe periode

Een nieuwe periode

Vandaag begint een nieuwe periode. Een nieuwe periode in meerdere opzichten. Ik laat mijn jaren als twintiger achter me. Ik behoor sinds vijf minuten voor half zes 28 juni 2015 tot de dertigers. Velen maken een lijst met wat ze nog voor hun dertigste willen doen ik heb geen lijst gemaakt van dingen die ik wilde doen voor ik dertig werd. Toen ik twintig werd dacht ik daar niet bij na. Het leven loopt ook niet altijd zoals je hoopt dus hele lijsten lijken me ook geen goed plan maar een aantal dingen, een houvast om naar toe te leven is wel fijn. Ik kom hier later op terug.

Een nieuwe periode


Ik ben vandaag jarig. Ik vond het lastig te bepalen hoe ik dit keer mijn verjaardag ging vieren. Vorig jaar zijn we met het hele gezin uit eten geweest. Dit jaar ziet mijn dag er heel anders uit. Ik ga hardlopen voor Kika. Om 13:00 uur sta ik aan de start van de 10 km loop voor Kika. Vorig jaar kon ik niet mee lopen aan deze loop en ik zag dat hij dit jaar op mijn verjaardag viel. Een mooie manier om mijn verjaardag te vieren. Ik wilde graag mijn verjaardag daar in het zuiderpark vieren. Samen met de mensen die mij het meest lief zijn. Het weer veranderde steeds en nu weten we dat het heerlijk weer wordt weet ik zeker dat ze er ook zijn. In de avond ga ik uit eten met mijn vriend bij onze favoriete restaurant en waar ik weet dat ik niet heel netjes heen hoef als ik daar geen zin in heb en dat idee is wel fijn na een wedstrijd.

Het is een nieuwe periode in meerdere opzichten omdat ik niet alleen mijn periode als dertiger in ga maar ook begint nu echt mijn halve marathon voorbereiding. Met de halve marathon training start ook de marathon voorbereiding. Het is de helft van de marathon en dus ook de helft van mijn training richting de marathon. Dit brengt me bij de doelen die ik wil stellen voor mezelf. Wat ik tien jaar geleden niet deed wil ik nu wel doen. Ik wil een aantal doelen stellen. Het is niet erg als het niet zal lukken maar ik zou het wel leuk vinden om te proberen. Het wordt geen lange lijst omdat ik vind dat het haalbaar moet blijven.

Mijn doelen voor de komende 10 jaar zijn

De marathon van Rotterdam lopen
Hardlopen werkt verslavend, na elke afstand wil ik meer. Soms wil ik twee keer op een dag gewoon omdat de zon opeens schijnt. Even weg, naar mijn eigen wereld, kilometers niemand tegen komen en iedereen die ik tegenkom begroeten ondanks dat ik ze niet ken. Nieuwe mensen leren kennen, ervaringen opdoen en genieten. De marathon van Rotterdam wil ik graag lopen. De reden dat ik het wil is omdat ik graag wil weten hoe ver ik kan gaan met hardlopen en de marathon is de ultieme hardloopafstand. Doordat ik dit jaar de halve marathon ga lopen kan ik zien hoe mijn lichaam reageert op deze trainingen. Afhankelijk van hoe dat gaat bepaal ik het jaar wanneer ik de marathon loop. Ik heb één doel en dat is de marathon voor mijn 40e lopen en dat is hoe ik me nu voel en hoe het hardlopen gaat heel haalbaar.

Een nieuwe periode

Verhuizen
We willen het allebei heel graag maar zijn ook nog wel tevreden met waar we nu wonen. Het is af en toe wat krap, dit komt door de vele rommel wat we hebben. Waarom we willen verhuizen is dat we een tuin willen. Gelijk naar binnen kunnen lopen en niet meer een trap op hoeven. Een huis wat nieuwer is dan wat we nu hebben. Een ruimte voor een grote boekenkast wand.

Een hondje
Bij verhuizen hoort ook het volgende doel. Een hondje vinden wij niet kunnen in het huis waar we nu wonen. Met twee katten is het af en toe al een drukke bedoeling en een tuin is voor een hond ontzettend fijn. Een labrador is wel een ultiem hondje wat ik wil maar de kleinere hondjes zijn ook echt leuk. Het liefst heb ik wel een hond die mee kan hardlopen, voor de veiligheid en gezelligheid.

Naar New York
Een reis naar New York met een aantal dagen de stad bezichtigen. Plekken zien die we normaal alleen in films zien. Hardlopen door Central Park. Wandelen over times square. Zo veel dingen om te zien en te doen, kunnen we er geen maand van maken dat we gaan?

Terug naar Rome
Rome, beiden hebben we daar zo genoten, we kwamen tot rust en genoten van deze enorme stad. Graag gaan we daar weer heen terug om meer te zien, nog meer te genieten en te snuiven aan het Italiaanse leven.

Een-nieuwe-periode-1

Verder zijn mijn doelen heel cliché maar wel belangrijk. Genieten van momenten met mijn vriend, zus, ouders, opa en vriendinnen. Zoveel mogelijk leuke dingen doen. Ideeën uitwerken en gaan doen die ik al lang heb. Er staat niet voor niks bovenaan mijn blog Take time to do what makes your soul happy

Maak jij doelen voor jezelf?