Nieuwjaarsrun - #RRC14

Nieuwjaarsrun – #RRC14

Afgelopen woensdag stond er weer een loop van de Rotterdam Running Crew gepland. Het was alweer #RRC14, voor mij pas de tweede waaraan ik deel nam. De eerste keer was #RRC10 toen we hardlopend door de Kuip en Rotterdam Zuid gingen. Dit keer was er weer een ander rondje gepland.

Een gezonde, gezellige en mooie start van 2015! Dat is #RRC14. We starten 7 januari op een gerse plek, te weten de Schaatsbaan Rotterdam . Los van de startplek hebben we enkele hele mooie plekken waar we langskomen, dus er zijn weer genoeg mooie fotomomenten . Daarbij zien we #RRC14 als grote nieuwjaarsreceptie dus ook aan gezelligheid zal het niet ontbreken. Conclusie: #RRC14 gaat een run worden die je niet mag missen.

#RRC14 kent weer 3 afstanden van rond de 3 – 6 en 9 kilometer aangevuld met oefeningen. Voor zowel de beginnende als gevorderde loper een mooie en bijzondere ervaring.

Nieuwjaarsrun - #RRC14

1600 mensen hadden zich verzameld op het terrein bij de ijsbaan. Verdeeld over 3 afstanden stonden we de warming up te doen. Ik twijfelde 3 of 6 km. Het werd 6 km want 3 km vond ik net weer niks. De warming up was helaas voor de 6 km afstand slecht tot niet te horen door de luidspreker. Niet helemaal warm gingen we van start. Bij de ijsbaan naar links, gelijk richting de van Briennenoordbrug. Onderaan de ronding zag ik al allemaal lichtjes de brug op gaan echt heel mooi. Na zelf het rondje gemaakt te hebben kon ik ook de brug op. In een langzaam tempo gingen we de brug op. Helaas geen mogelijkheid de voorgangers in te halen want die bleven breed lopen. Dan maar lekker rustig die brug op en genieten van het uitzicht. Net het middenpunt keek ik naar voren, de ronding waar ik heen moest vol met lichtjes en onderaan bij het gras een verzameling van allemaal lopers met diverse lichtjes. Super om te zien.

Daar is hij weer, De Brug en De Big Smile

Onderaan nog wat oefeningen en met de trap omhoog de brug weer op. Terug de brug over en daar voelde ik het. De brug die bewoog enorm. Wanneer ik mijn voet neer wou zetten zakte de brug nog iets naar beneden. Bij de volgende stap was mijn voet al bij de brug. Dat de brug zo bewoog onder mijn voeten vond ik echt enorm eng. Je beseft opeens de hoogte en het water wat er onder je zit. Natuurlijk breekt de brug niet zomaar dat weet ik ook wel, het idee was wel heel eng en voelde heel eng. Ik was blij aan de andere kant te zijn. Aan de andere kant gingen we met de trap weer naar beneden en zo liepen we weer naar het beginpunt. Althans dat dacht ik en met mij velen. We liepen verder naar de nesserdijk, langs de nieuwe maas, via Kralingse zoom naar de achter ingang van de ijsbaan. 6 km werd 8.6 km, niet gedacht op een woensdagavond zo ver te lopen. Ik hield nog niet op want ik moest nog verder. Vanaf de ijsbaan liep ik verder naar metrostation Kralingse Zoom. Waardoor de teller op 10.68 km is gekomen.

Het was weer een leuke run, toch vond ik De Kuip veel specialer dan deze Run. Maar dat ligt natuurlijk aan de locatie, de brug blijft bijzonder maar kan ik zelf ook doen. Ik ben heel benieuwd wat volgende maand de locatie wordt.