Nightrun Runnersworld

Nightrun Runnersworld

Zaterdagochtend komt de sneeuw naar beneden zetten en blijft het maar sneeuwen. Mijn training voor die dag zeg ik af. Op dat moment begin ik wel te denken aan de volgende dag. Om 19.00 zal de nightrun plaatsvinden, mijn laatste georganiseerde run voor het jaar. Zou de Nightrun doorgaan? Zullen de paden begaanbaar zijn en kan ik erheen rijden met de auto?

In de avond stopt het met sneeuwen en komt er een email van Runnersworld Rotterdam. Ze gaan het parcours testen en dan horen we meer. Zondag op facebook komt het bericht dat het doorgaat. Enorm leuk en toch wel een klein beetje eng want hoe zullen de paden zijn.

Voordat ik weg kon moest ik heel langzaam de bevroren trap af en mijn auto verlossen van een enorme pak sneeuw. Ruim op tijd kwam ik aan bij Runnersworld Rotterdam. Ik ontving een gekleurde bril en een hoofdlampje. Om zeven uur vertrokken we. Helaas kon het geplande rondje niet gelopen worden omdat de Erasmusbrug en Willemsbrug te glad waren dus hebben we een andere mooie route gedaan.

We gingen richting schouwburgplein en deden daar naast het doelenplein een warming up. Het doelenplein zelf was te glad helaas. Nu begon ons rondje echt. We renden de coolsingel over en met al die versiering is dat echt magisch. Eenmaal aan het einde aangekomen gingen we naar rechts richting het Erasmus ziekenhuis. Onderweg moesten we op sommige stukken best opletten maar gelukkig werd er dan GLAD! GLAD! GLAD! geschreeuwd. Bij het ziekenhuis weer rechts en aan het einde weer rechts.

Bij eendrachtsplein gingen we het metro station in. Iets wat ik zelf niet gauw zou doen maar wel erg leuk is met een groep. Door een metrostation hardlopen is wel leuk. Nog een stukje door de stad en we zijn alweer bij de winkel. Net voor de winkel glij ik, gelukkig kan ik me herstellen en blijf ik staan. Zal je net zien ga je aan het einde nog even onderuit.

In de winkel stond er drinken, oliebollen en stroopwafels op ons te wachten. Het was hartstikke leuk met een groep gezellig te lopen. Dan is 5 km maar 5 km en vliegt je tijd voorbij.

Run for a better world
De Night Run steunt het Longfonds (voorheen Astma Fonds) met € 2,50 per deelnemer. Daarmee financiert het Longfonds wetenschappelijk onderzoek naar longziekten bij o.a. kinderen. In Nederland hebben meer dan 115.000 kinderen een ongeneeslijke longziekte.