Noene ergonomic AC2

Noene ergonomic AC2

Noene zooltjes zijn high-tech inlegzooltjes. Ze zijn gemaakt van materiaal dat speciaal is gemaakt om de schokken die je gewrichten opvangen tijdens het rennen af te vlakken. Ze beschermen je gewrichten.

De belangrijkste eigenschap van NOENE® is zijn visco-elasticiteit, waardoor het een grote schokdempende werking krijgt. Voor sporters is bescherming heel belangrijk want bij een sporter die op een harde ondergrond loopt komt bij iedere stap 3 tot 5 keer zijn gewicht in de vorm van schokgolven vrij. Deze schokgolven verspreiden zich op een snelheid van meer dan 120 km/uur via de voeten door het hele bewegingsapparaat. Noene heeft 7 verschillende soorten zooltjes. Universal NO2, Invisible SOS1 Insole, Ergonomic-AC2 Insole, Optimum-OFP1 Insole, Optimum-OFP2 Insole, Urban_LG2 Insole en Specific-TC2 Insole. Allemaal hebben ze als belangrijkste functie het beschermen van je gewrichten tegen schokgolven. Ik heb de ergonomic AC2 getest.

De ergonomic AC2 zolen zijn vervangende zolen voor je bestaande zolen. Wat mij gelijk opviel was het uiterlijk van de zool. Hieronder zie je een foto met links mijn zool uit mijn Nike lunarglide en rechts zie je de Noene zool. De zool van Noene ziet er veel steviger uit. De zool is 2 mm dik. Dit is de enigste zool die de originele zool vervangt. Het schokabsorberende materiaal van Noene zit op de plek van de bal van de voet en de hak. Dit zijn de plekken waar de meeste schokken verwerkt moeten worden. Of je landt op je voorvoet of op de hak. Ideaal voor de wat fanatiekere wandelaar en of sporter.

Ik was erg benieuwd naar deze zool. Voor Just keep running testte ik de universal no2. Een niet vervangende zool van 2 mm dik. Door deze zool was ik wel erg benieuwd naar de ergonomic AC2. Het nadeel van deze zool is dat je hem niet op maat kan knippen wat wel bij de universal no2 kan. Gelukkig pastte hij wel in mijn nike lunarglide waar ik hem ook in wou testen.

De schoen van nike kan ik bij een run van max 5 km aan maar worden het meer kilometers dan gaan mijn voeten/enkels/schenen zeer doen. Het voetbed is niet stevig genoeg. De ergonomic AC2 voelt steviger aan en een 5 km voelde goed. Tijd om meer kilometers te proberen. Om het rustig te proberen deed ik er een kilometer bij.   Ik heb max 8 km gelopen met mijn nike schoenen in combinatie met de ergonomic AC2 zoelen. Mijn voeten/enkels en schenen deden geen pijn. Mijn voet voelde tijdens het hardlopen veel steviger in mijn schoen.

Om optimaal te testen heb ik op verschillende ondergronden gelopen. Ik begon op asfalt, gevolgd door grind, zand en weer asfalt. Ik merk dat deze zool veel beter is dan de bestaande zool van de schoen, ik voel veel minder de belasting van de verschillende ondergronden en dat is het resultaat wat ik natuurlijk wil.

Na deze test blijven de zooltjes in mijn schoenen. De Noene ergonomic AC2 zooltjes kosten € 42,50