Nooit

Nooit meer…

Nooit meer zal vandaag hetzelfde zijn. We gaan niet samen een gebakje eten, nootjes en chippies. Vandaag is de dag dat je jarig zou zijn geweest. Nog geen één jaar heb ik die de afgelopen 31 jaar over geslagen. Zelfs niet toen de bussen niet reden. Ik kwam gewoon via een omweg en je had een bordje eten voor me klaarstaan. Vandaag kan ik niet komen…..

Vandaag zou mijn Opa jarig zijn geweest. Maar vandaag zal nooit meer hetzelfde zijn. Mijn moeder sprak vijf maanden geleden een hele toepasselijke tekst op de begrafenis van Opa;

Nooit meer je kunnen zien en met je praten
Nooit meer wat met elkaar drinken
Nooit meer met elkaar kunnen lachen of huilen
Nooit meer  een boodschap voor je kunnen doen
Nooit meer dat luisterend oor voor iedereen
Nooit meer een verjaardag met elkaar
Nooit meer voor ons allen voelt het dadelijk als alleen

Het is nooit meer hetzelfde en dat is moeilijk. Zo onverwachts bij ons weggegaan en je weet het komt een keer. Maar toch, toch doet het enorm zeer. Ik weet dat het gegaan is zoals hij zelf wilde en toch is het zwaar. Elke dag denk ik aan mijn Opa. Hij heeft een hele speciale plek in mijn hart. Het is niet moeilijk om aan hem te denken, het gaat automatisch en dat vind ik fijn. Het is alleen soms moeilijk, het besef dat hij er nooit meer zal zijn. Niet meer zijn pretoogjes zien wanneer hij lacht of iets doet wat eigenlijk niet mag. Hem bellen en horen zeggen; Met Kees Kooijman. En dan kunnen zeggen; “He opa!” Of wanneer hij bij mama zit wanneer ik bel standaard Hoi Opa erbij zeggen als mama zegt Hoi Patricia. Ja want dan wist ik al genoeg. Het is vreemd geen Opa meer te hebben, niet even langs te kunnen gaan, te kletsen over nu en vroeger, niet meer een kleinkind te zijn.

Vandaag denk ik terug aan al onze mooie momenten en dat zal ik blijven doen. Mooie momenten wat hebben wij die veel. Een bahangrol vol en die is nog te klein. Van zwemmen op vakantie tot puzzels maken aan de tafel. Natuurlijk ook gebakjes eten want dat deden we graag. Ik ga een tompouce halen en die zullen we samen opeten. Vandaag of morgen kom ik weer even naar je toe.

Voor altijd in mijn hart ♥

Bewaren