zon

Nora Roberts – Die ene plek onder de zon

Die ene plek onder de zon bestaat uit twee Nora Roberts verhalen. Voor mij zal dit het eerste boek zijn van Nora Roberts wat ik lees. Ik ben heel benieuwd want ik hoor alleen maar goede verhalen over haar. De cover trekt mijn aandacht door de heerlijke lente look. Dat plekje op de stoel zou ik zo innemen om lekker te gaan lezen.

Het boek bestaat uit twee delen dus na elke samenvatting deel ik alvast een klein stukje ervaring en erna wat ik van het hele boek vond.

Verrukkelijke verrassing

Wanneer Nathan Powell uitgeput thuiskomt van een lange reis, wil hij niets liever dan in bad, zijn bed in duiken en slapen. Maar hij is de drempel nog niet over of hij voelt dat er iets mis is. Er zijn dingen verplaatst en er staat ineens een vaas met bloemen die hij er niet had neergezet. De grootste verrassing zit echter in het bad waar hij zo naar uitkeek: een onbekende vrouw…

Nathan is een man die niet alles doet wat hij zou willen. Jackie maakt het niet makkelijk voor Nathan. Jackie is zo’n heerlijk vrolijk en actief persoon, ondernemend en vol kennis. Nathan is een rustig gesloten persoon. Zo verschillend maar samen zijn ze zo leuk. De titel verrukkelijke verrassing vind ik echt passend het was verrukkelijk om te lezen en het einde was een heerlijke verrassing.

Explosieve gevoelens

Architect Cody Johnson is een dromer, terwijl bouwkundig ingenieur Abra Wilson juist heel praktisch is. Wanneer ze samen moeten werken om een ontwerp van Cody uit te voeren, zijn de botsingen dan ook niet van de lucht. En als twee sterke karakters zo vaak botsen en er ook nog andere gevoelens mee beginnen te spelen, kan een explosie niet lang uitblijven…

Explosieve gevoelens gaat over Cody en Abra, dit verhaal komt voor mij wat moeizamer op gang. Dit komt zeker door de stugge Abra. Toch zorgt dit er niet voor dat ik stop met lezen. Door het vorige verhaal weet ik dat het gewoon goed moet komen maar komt het wel goed met dit verhaal? Het zijverhaal met de bouw past heel goed in het verhaal. Dit tweede verhaal heeft meer spanning en dat is wel een leuke afwisseling.

Beiden verhalen waren heerlijke romantische verhalen. Tijdens het lezen heb ik gelachen, gehoopt dat het goed zou gaan en dat iemand een stap zou zetten naar de ander. Alles zat in Die ene plek onder de zon. De hoofdstukken lees je niet per persoon maar je wisselt in het hoofdstuk terwijl je leest van persoon. Het ene moment lees je hoe Cody denkt en het andere moment wat er in Abra omgaat direct op datzelfde moment. Dit leest heel gemakkelijk en fijn om direct te lezen hoe beiden op elkaar of een situatie reageren. Ik had niet verwacht dat deze wisseling zo makkelijk zou lezen maar het is zo natuurlijk en leuk om op deze manier te lezen.

Tijdens het tweede verhaal lees je ook over de personen uit het eerste verhaal niet heel veel maar toch wat kleine stukjes. Heel leuk dat de twee verhalen een link hebben en niet helemaal los van elkaar staan. Één ding had ik een beetje moeite mee en dat was de naam Abra. Het leest niet zo lekker voor mij maar dat is misschien persoonlijk en het is maar een naam maar toch was dat voor mij een klein minpunt.

Het lezen van de beide verhalen ging echt lekker vlot in het tweede verhaal moest ik even wat meer inkomen maar erna las ik heel snel verder. Het is makkelijk en vlot geschreven, met een spanningsdraad voor liefde. Wat heel fijn is na dit boek gelezen te hebben? Te weten dat er nog veel meer boeken van Nora Robert te lezen zijn want te heeft er al 225 geschreven.

>Mijn eerste Nora Roberts maar zeker niet de laatste. De volgende twee heb ik al klaar liggen zelfs. Het boek is voor €15,- te koop bij bol.com. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Harper Collins