hartje

Nora Schenk – Hartje Herfst

Nora Schenk schreef nooit eerder een boek of novelle maar met Hartje Herfst is daar dan haar eerste novelle. Ze won met dit verhaal de Cozy & Crime schrijfwedstrijd van De Verhalenfabriek. Ik werd getipt om me op te geven voor de blogtour rondom Hartje herfst. De blogtour daar deed ik niet aan mee maar ik mocht het boek wel lezen. 

Lizzy is eigenaresse van een klein boekwinkeltje. Wanneer een grote boekwinkelketen een filiaal opent vlak naast haar boekwinkel, is Lizzy onaangenaam verrast. Ze kan Bram, de arrogante manager van de boekwinkelketen, niet uitstaan. Als het herfstcomité beslist dat Lizzy met Bram moet samenwerken om tijdens de Herfstfair een boekenruilbeurs voor het goede doel te organiseren, baalt Lizzy dan ook enorm. En Bram lijkt ook niet blij. Hij maakt zich snel uit de voeten elke keer als er iets geregeld moet worden. Wat heeft hij te verbergen?

Wat vond ik van Hartje Herfst

Momenteel maak ik een paar uitzonderingen met het lezen van e-boeken. Voor Nora Schenk maak ik dit jaar voor het eerst de uitzondering. Ik heb geen e-reader, ik ben echt een fysieke boeken lezer en dan is het lezen van een boek op mijn telefoon echt een hele andere beleving. Wat er wel ideaal aan was is dat ik overal mijn boek bij me had, wachten in de rij bij de kassa of bij de tandarts ik pakte heel gemakkelijk mijn boek erbij.

Hartje herfst daar heb ik echt van genoten. De bladzijdes vlogen voorbij. Je leest het verhaal vanuit Lizzy die zich bezig houdt met haar boekenwinkel. Ik zie de boekenwinkel helemaal voor me hoe het omschreven wordt door Nora. Sinds de komst van De inktvlek speelt deze boekenwinkel en Bram flink door Lizzy haar hoofd. De inktvlek houd haar enorm bezig want hoe gaat het dan met haar winkel en wat doet Bram elke keer. Je krijgt echt een kijkje in het hoofd van Lizzy door deze vorm van schrijven. Heerlijk om alles vanuit één perspectief te lezen en dan niet te weten wat er aan de andere kant afspeelt maar zelf ook gaan nadenken wat er zich afspeelt. Hierdoor begon ik echt met Lizzy mee te leven.

Dit leuke verhaal is lekker vlot geschreven, heeft humor maar er komen ook serieuze stukken voorbij. Wat jammer is dat doordat het een kort verhaal is de personages niet verder uitgediept kunnen worden. Ik zie nog wel verhalen naast dit verhaal lopen. Want Meneer van Beusekom en Mevrouw Miedema zijn een heel verhaal opzich en daar wordt ik toch nieuwsgierig naar. Wie weet wat er nog meer uit Nora Schenk haar vingers getypt komt. Haar debuut is erg leuk om te lezen zeker nu de wind lekker blaast door de straten. Hartje herfst is te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan De verhalenfabriek