Nora

Nora Schenk – Hartje zomer

Nora Schenk won met Hartje Herfst de Cozy & Crime schrijfwedstrijd van De Verhalenfabriek. Gelukkig bleef het niet bij één verhaal, Hartje Herfst kreeg een vervolg namelijk Hartje Zomer. Natuurlijk moest ik deze lezen. 

Het is zomer, de zon schijnt en Lizzy kan haar geluk niet op. Haar boekwinkel Lectori Salutem gaat als een speer en ze is dolgelukkig met haar vriend Bram. Maar als haar moeder Annabella onverwacht een bezoek aan Nederland brengt, maakt Lizzy zich zorgen. Waarom is haar vader niet mee? Wat verbergen haar ouders? En of dat nog niet genoeg is, komt haar beste vriendin Ikram in een vervelende situatie terecht waardoor haar hoofdrol bij de musical van De Zingende Zomer niet meer zeker is. Mamma mia, wat een zomer!

Wat vond ik van Hartje Zomer van Nora Schenk

Bladzijde na bladzijde vloog voorbij terwijl ik Hartje Zomer aan het lezen was. Het was een herkenning van personages wat heel fijn was. Miste ik in Hartje Herfst de verdieping in de personages, leerde ik ze in Hartje zomer zeker beter kennen. Lizzy en Bram die nu een setje zijn en elkaar steeds beter leren kennen. Ikram die in Hartje Zomer meer in de spotlights wordt gezet letterlijk en figuurlijk. Naast de vertrouwde personages maken we kennis met nieuwe personages zoals de vader en moeder van Lizzy. We leren de personen nu beter kennen en dat is wel heel leuk. Heb je het eerste deel niet gelezen dan raad ik het zeker aan omdat het dan echt klopt om te lezen.

Dit tweede verhaal wat een vervolg is op Hartje Herfst is lekker vlot geschreven, heeft humor maar er komen ook serieuze stukken voorbij. Onderwerpen als liefde, discriminatie, vriendschap, samenwonen, ziekte, het komt allemaal voorbij. De combinatie van luchtig verhaal maar serieuze onderlaag vind ik mooi gevonden. Het maakt het minder een tussendoortje. Ik verwacht nu wel een Hartje winter en Hartje Lente als volgend deel. Hartje zomer is te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan De verhalenfabriek