once upon

Once upon a time I was …

Once upon a time I was a little girl… Heel lang geleden was ik een klein meisje. Met mijn bobo vakantie boek zat ik op de achterbank in de auto op weg naar onze vakantiebestemming. Je wordt ouder, neemt een boek mee, een discman (later een mp3 speler) en tuurt gewoon naar buiten. Er waren geen doeboeken voor tieners of jong volwassenen. Sinds een paar jaar komt daar enorm veel verandering in. Lavina Bakker maakte Once upon a time I was … en dat is een boek terug in de tijd over jezelf. Niet een vakantie doe boek maar wel een boek wat je doet terugdenken aan vroeger en nadenken over momenten en belevenissen in je leven. 

Once upon a time I was… is een invulboek om je levensverhaal te vertellen. Je hebt de ruimte om je herinneringen, belevenissen, overtuigingen en levenslessen voor altijd vast te leggen. Op een creatieve manier beantwoord je vragen, maak je kleine tekeningen en lijstjes, plak je foto’s in en haal je samen mooie herinneringen op. Een perfect cadeau voor je vader, opa of oma of voor jezelf. Vertel je eigen verhaal of dat van een speciaal persoon in deze biografie om zelf in te vullen.

once upon

Het boek Once upon a time I was is ontwikkeld door Lavinia Bakker. Lavina Bakker is een ondernemer en auteur. Samen met haar tweelingzus heeft ze het Amsterdamse kledingmerk Goat Organic Apparel opgericht. Lavinia kreeg het idee voor dit journal toen ze slechts twaalf jaar oud was en sindsdien droomt ze ervan om het met de wereld te delen. Nu is het daar en kunnen wij het invullen.

Wat vind ik van Once upon a time I was van Lavinia Bakker

Wat een vrolijke uitstraling heeft dit boek. Een heerlijke felle kleur geel met zwarte letters het springt er lekker tussenuit. Deze stijl is niet voor iedereen geschikt. Er wordt gezegd leuk om door je ouders of opa en oma in te laten vullen maar die houden van een iets meer serieuze stijl. Ik vind dit echt voor twintig/dertig jarigen geschikt in deze stijl.

In het boek zit een volgorde van geboren, naar kindertijd, tienerjaren, school, werk, liefde maar ook je lievelingsmuziek, boeken, films. Door de speelse opmaak kun je zelf bepalen hoe uitgebreid je antwoordt, dat vind ik een groot voordeel. Je hebt niet maar drie regels om in te vullen als jouw antwoord tien regels is. Hieronder zie je goed hoe speels het is. De ene vraag staat naar onder en het boek omdraaien en dan lees je de andere vraag.

Het zijn niet alleen maar vragen over vroeger en je verhaal tot nu toe. Een vraag als Een perfecte dag ziet er zo uit is een vraag die er elk jaar anders uit kan zien. Je vult hem nu in maar over een poosje kan dat anders zijn. Toch is het leuk om een vraag in te vullen hoe ik op dat moment ernaar kijk. Een hele pagina kan gevuld worden en voor een perfecte dag heb je dat zeker nodig.

Nog niet alle pagina’s zijn ingevuld want het zijn heel wat vragen. Het is leuk om terug te kijken op vroeger maar bij sommige dingen moet ik echt even langer stistaan en nadenken.  Wil jij ook jouw levensverhaal opschrijven en nadenken over vroeger? Met Once upon a time I was van Lavinia Bakker kan dit en bij bol.com koop je hem voor 17,99. (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus