Boeklancering

Online boeklancering – De cursus van Elvin Post

Sinds vorig jaar is er veel veranderd. Momenteel zitten we in een lockdown. De winkels zijn gesloten, evenementen zijn niet toegestaan en het wordt aangeraden zo veel mogelijk thuis te blijven. Het wordt allemaal wat minder leuk, gelukkig heb ik nog een mooie stapel boeken. Ondanks dat er veel niet kan en mag zijn er ook voordelen. Aanwezig zijn bij een boeklancering vind ik nu gemakkelijker. 

Boeklancering van De cursus

Zaterdag 23 januari was er een online boeklancering. In de dagen ervoor kreeg ik een mailtje van de uitgever over de boeklancering.  Een heel enthousiast mailtje over het boek en de lancering, ik wilde meer weten over De cursus en meldde me aan voor de livestream. Normaal gesproken had ik al geweten dat erheen gaan lastig zou worden. Deze keer had dichtbij geweest maar ik ben al snel langer aan het reizen dan dat ik er aanwezig ben. Nu zou de boeklancering online zijn en kon ik via zoom meekijken.

Voor het eerst installeerde ik zoom op mijn laptop, testte het uit of mijn camera werkte en was ik al helemaal voorbereid voordat de boeklancering zou plaatsvinden. Om 16:00 zat ik klaar met mijn laptop lekker in mijn stoel. Ding dong…. de bel, net nu het bijna gaat starten. Gelukkig was het heel toepasselijk want daar werd De cursus van Elvin Post bezorgt.

Live aanwezig vanuit huis

De verbinding komt op gang, hier en daar staat nog een microfoon aan en een aantal hebben er denk ik geen idee van dat je ze in beeld ziet. Heel grappig om te zien hoe meerdere mensen kijken naar hetzelfde. Elvin Post zat in de Donner in Rotterdam samen met Jan van Mersbergen die hem interviewt. Er worden leuke vragen gesteld en ik kan het allemaal goed volgen. We zien de trailer van het boek en er is een interactieve quiz. We krijgen vijf vragen en de mensen die het snelst antwoorden in de chat krijgen het boek van Elvin Post. Zelf kunnen we vragen insturen via de chat en die worden beantwoord nadat het tweede deel van het interview is voltooid.

Het leukste antwoord in het interview; Elvin Post wil in dit boek niemand zijn en dat maakt me nog nieuwsgieriger naar het boek wat op mijn schoot ligt.

boeklancering

Het uur vloog voorbij, super leuk om zo een boeklancering mee te maken. Ik zou dit er zeker inhouden als ik de uitgever was want je bereikt ook de mensen die anders niet aanwezig kunnen zijn. Het boek kopen kon je direct door de link in de chat. Natuurlijk is live aanwezig zijn leuker, zeker wanneer je een gesigneerd exemplaar zou willen hebben maar het alternatief vind ik super op deze manier.

Heb je een keer de mogelijkheid een boeklancering online bij te wonen dan zeg ik doen! Het is erg leuk.