Onweer en bliksem

Onweer en bliksem

Het is raar weer. Toch kan raar weer soms leuk zijn. Vorige week zondagavond vond ik het enorm leuk dat het ging onweren. Ik zette mijn statief neem en probeerde foto’s te maken. Ik zeg nadrukkelijk probeerde want van onweer foto’s maken is echt niet gemakkelijk.

De derde foto die ik maak vind ik zelf echt super gaaf. Wij hebben een bliksem afleider voor de deur staan en daar sloeg hij precies in toen ik een foto maakte. Lucky shot. Op de eerste foto is het niet heel goed te zien maar de tweede foto heb ik even ingezoomd.

Onweer en bliksem

Onweer en bliksem

Ik maakte in totaal 165 foto’s maar een paar hadden de bliksem en voor de rest was het alleen maar zwarte lucht. Een hele heldere lucht omdat de bliksem ergens anders zichtbaar was of alleen de gebouwen die zichtbaar waren door de lichtjes in de huizen.

Onweer en bliksem

Onweer en bliksem

Onweer en bliksem

Het fotograferen van bliksem is geen makkie, maar wanneer je een foto hebt die is gelukt is het zo ontzettend leuk. Ik ga wanneer ik hier weer de kans toe heb zeker weer mijn camera neerzetten en proberen betere foto’s te maken. Voor tips over het fotograferen met onweer en een hele gave foto kan je naar Vink academy.