binnen

Op de planning april 2020 – We blijven binnen

We blijven binnen. Kort en krachtig maar daarmee kan ik de maand april beschrijven wat er gaat gebeuren. Geen Rotterdam marathon weekend, geen meiden weekend, geen interview met schrijfster Astrid Habraken. Toch ga ik proberen er een leuke maand van te maken. Positieve momentjes maken in een tijd die heel raar is.

Werken – Auto – Thuis

Mijn dagen bestaan al een tijdje uit hetzelfde ritme. Opstaan – met de auto naar mijn werk – werken – met de auto naar huis – thuis trainen of laat in de avond even naar buiten. Heel af en toe even naar de supermarkt en verder kom ik nergens. Het is fijn om nog naar het werk te kunnen. Thuiswerken wordt heel lastig want de printers kunnen niet mee naar huis en de snijmachine al helemaal niet. We merken wel dat het helaas minder druk is en dat is echt wel balen maar wel logisch op dit moment.

De basis is bij mij dus hetzelfde en extra tijd die heb ik nog nergens gevonden. Na het werk probeer ik een aantal dagen per week te trainen thuis. Het is heel anders dan in de sportschool maar ik wordt er steeds beter in. Dat het wat zonniger en warmer wordt is daarbij mooi meegenomen want dan kan ik lekker op het balkon trainen. Hardlopen en wandelen mogen we gelukkig blijven doen en dat doe ik dan ook vroeg of laat op de dag.

Het rondje hardlopen en het interview met Astrid Habraken gaat niet door

Voor eind deze maand stond een rondje hardlopen in Wassenaar en aansluitend een interview met Astrid Habraken op de planning. Dit kan niet doorgaan en beiden vinden we dit echt heel jammer. Astrid heeft haar eerste boek geschreven, ik zou haar daarover interviewen en in mei bij de boekpresentatie zijn. Het interview heeft nu per mail plaats gevonden en zal binnenkort op mijn blog te lezen zijn. Ik kan je alvast vertellen dat het enthousiaste antwoorden zijn. Astrid haar boek Verdwaald in Tirol komt niet meer in mei uit. Ze heeft kunnen regelen dat 8 april haar boek verschijnt. Een maand eerder en in deze tijd heel fijn om te kunnen lezen, te verdwijnen in een andere wereld. Wil je al wat meer weten over Verdwaald in Tirol? Lees het eerste hoofdstuk hier.

binnen

De leesflow terugkrijgen

Het nieuws heeft me de afgelopen maand echt bezig gehouden. Hierdoor kon ik mijn concentratie niet bij lezen houden. Dit vind ik echt heel jammer want het is zo fijn om even naar een andere wereld te verdwijnen. De recensie boeken die binnen zijn gekomen duren dus helaas dit maal wat langer voor ze online komen maar lezen omdat het moet daar gaat mijn recensie niet beter van worden dus ik laat het voor wat het is. Het komt zeker goed en zeker nu het zonnetje zich laat zien want met een boekje op het balkon is toch wel heel fijn.

Wat voor kleine dingen wil ik doen zodat deze maand fijne momenten heeft ondanks dat we binnen blijven?

Creatief bezig zijn; mijn black journal bijhouden en daarin pagina’s creëren die ik mooi vind maar ook experimenteren met wat er kan op zwart papier.

Elke dag lezen; Een klein stukje lezen in een roman of in een inspirerend boek is een must. Het hoeft niet veel te zijn al is het alleen een mooie tekst die ik even lees maar wel even dat moment pakken. Al denk ik dat wanneer Astrid haar boek bij mij op de deurmat valt ik direct in haar boek kruip.

Weekend lunches; Heerlijke weekend lunches maken. Zoals lekkere eieren met spek, tosti’s of iets anders lekkers. Het kunnen kleine geluksmomenten zijn.

Pasen in huis halen; Voor het eerst in jaren denk ik dat we het huis maar eens paas ready gaan maken. Met wat vrolijke gele eieren, kippen en een paashaas moet dat wel lukken.

We kijken per dag hoe alles gaat. Vind een ritme en blijf lekker bewegen. Houd je 1,5 meter afstand hoe gek dat ook voelt. Blijf binnen maar geniet wel en groet elkaar als je toch even buiten bent om een frisse neus te halen.

Hoe verandert alles bij jouw nu?