Moestuintje

Op de planning april; Moestuintje

De lente is begonnen en daar geniet ik intens van op de dagen dat de zon schijnt. Zeker wanneer het weekend is of ik spontaan iets eerder weg kan op mijn werk om te werken aan mijn moestuintje. Tot nu toe maar twee keer gebeurt. Toch gaat dit meer gebeuren want ik kan niet veel dagen vrij nemen dus dan maar eerder weg en genieten van een paar uur vrij. Dat kan soms als veel meer aanvoelen zeker als het heel spontaan is. 

Moestuintje

Waar mijn albert heijn moestuintjes faalden hoop ik dit jaar met mijn gekochte zaden een eigen moestuintje te krijgen. Tot nu toe vind ik het best lastig. Wanneer geef je te veel water en wanneer te weinig. Mijn eerste bakje met kruiden is al gehalveerd doordat het ging schimmelen. Niet de bedoeling maar opeens was het er al. Nu heb ik rucola gezaaid en bieslook. De rucola laat zich na drie dagen al zien. Echt super leuk hoe dat groeit. Van paprika zaadjes heb ik al heel veel kleine groene sprietjes gemaakt. Die moet ik gaan scheiden om meer groei te stimuleren. Hoe dat verder zal gaan geen idee. Vorig jaar stagneerde het toen er een bloemetje aankwam en daarna was het klaar.

Moestuintje

Aan de appelboom komen allemaal blaadjes en ik ben heel benieuwd wat die dit jaar gaat doen. Ik hoop dat hij nog een stukje gaat groeien want dat zou wel ontzettend leuk zijn. Mijn balkon wordt steeds voller maar ik geniet er wel enorm van en ik ben bijna de enige die er gebruik van maakt dus een plantje of wat eetbaars extra is niet erg.

Gezond blijven en fitter voelen

In april hoop ik gezond te blijven al krijgen veel mensen momenteel C om me heen. De ene na de andere college en zelfs één erg ziek. Nee dat wil mijn lichaam niet. Zeker niet met al drie keer ziek zijn in een jaar echt een record. Jaren geen koorts gehad en nu drie keer. Dus ik hoop gezond te blijven en daarnaast wil ik me fitter gaan voelen. Dit doe ik door te bewegen, actiever te worden weer na een paar weken weinig gedaan te kunnen hebben. Soms hoef je maar heel weinig te doen en kan het toch zeker van nut zijn voor je gevoel.

Buiten zijn en lezen

Zeker ook op mijn planning is vaker buiten zijn en meer lezen. Buiten zijn om te wandelen, of gewoon te zitten en genieten van de buitenlucht. Daarnaast hoop ik meer te lezen en te genieten van de verhalen die ik in mijn handen heb. Het belangrijkste eigenlijk is rust nemen waar nodig, lekker trainen, bezig zijn met waar ik van geniet en dat allemaal hopelijk met een zonnetje erbij. Hopelijk lukt het me ook naar een boeksigneersessie te gaan in de Donner want dat zou ik wel leuk vinden. We gaan kijken wat de maand brengt.

Geniet van april die altijd zal blijven doen wat hij wil. Maar wordt niet te koud want dat vind mijn moestuintje niet leuk.