Herfst in de zomer

Op De planning augustus 2023: Herfst in de zomer

Het voelt momenteel als herfst in de zomer. De afgelopen jaren zijn we dit niet gewend. Terugdenkend aan vroeger komt dit weer zeker bekend voor. Augustus weet ik niet wat ons gaat brengen. We leven heel erg van dag naar dag. Morgen is weer een dag dus lukt iets vandaag niet probeer je het morgen.

Mijn herfst in de zomer herinneringen

De afgelopen maand denk ik vaak terug aan vroeger. De logeerpartijtjes bij mijn neefje en nichtje in het dorp waar ik nu zelf woon, de vakanties met mijn ouders en daar komt het. Die vakanties waren echt niet in de snikhitte. Nee we hebben genoeg dagen gehad dat de regen met bakken uit de hemel kwam. Maar één herfst in de zomer zal ik nooit vergeten. De zomer in Duitsland. Wat was het daar slecht weer. We zaten tussen de bergen in een dal en de onweer bleef hangen. Papa had al de paspoorten van ons bij zich en zijn autosleutels. Wij moesten zorgen dat we het belangrijkste zo mee konden pakken. Voor mij was dit mijn beer, eend en lampje. Uiteindelijk hoefden we niet opeens midden in de nacht te vertrekken maar de voorbereidingen waren goed. Het is leuk om terug te kijken op deze momenten die we deelden. Nu lopen we als het enorm heet is allemaal te zeuren maar als het met bakken uit de hemel komt ook.

Mijn herfst in de zomer wil ik genieten van de regen die valt. De natuur zie ik ervan genieten, slapen is heerlijk in een koele slaapkamer en een film kijken kan heerlijk met een dekentje over mijn benen. De katten hebben het veel meer naar hun zin en voor Donder zijn herstel is het fijn dat het niet zo warm meer is. Want warmte is voor dieren nog rotter dan voor ons. Ze kunnen maar lastig vertellen wat ze willen al zou ik dat soms zo graag willen.

Ondanks de dag tot dag planning wat wil ik doen in augustus?

Het topje waar ik aan begonnen ben met haken is nog niet heel ver. Groen is bijna op dus het wordt blauw die ik hierna ga haken en eigenlijk wil ik daar even lekker mee verder gaan. Zo stom dat ik dan weer stop met deze activiteit terwijl ik zo lekker bezig was. Dit is wel heel herkenbaar voor hoe ik met dingen omga want wordt mijn aandacht opgeslokt door iets anders dan vergeet ik vaak de dingen die ik heel leuk vind of mee bezig was.

Herfst in de zomer

Lezen staat altijd heel hoog op mijn planning. De boeken liggen al klaar die ik wil lezen of proberen te lezen. De stapel ga ik niet laten zien want het moet geen moeten worden dat die stapel helemaal gelezen wordt. De tijd nemen voor een boek. Ik ben geen snelle lezer, ik lees elk woord, elke zin en soms nog wel een keer. Mijn ogen scannen de pagina’s niet maar lezen ze en dat vindt ik heerlijk.

Het is augustus en voor mijn planten betekend het een beetje einde seizoen om echt lekker te stekken, behalve als het lekker tropisch wordt natuurlijk. Sommige planten moet je juist nu afknippen om te stekken dus even uitzoeken hoe en wat zodat het balkon goed kan overleven. Wanneer de planten goed overleven betekend dit dat ik weinig hoef te besteden aan mijn balkon wat een fijne bijkomstigheid is. Een plan voor de winter ga ik dus ook bedenken want het moet wel warm blijven in de kas. Niet warm warm maar liever niet onder de vijf graden of kouder. Hier moet ik echt even goed over nadenken. Eerst dacht ik de kas te verplaatsen maar dat is echt een hoop werk om ergens te bedenken om neer te zetten en plek te maken.

Zoals je leest is alles in of rondom mijn huis. We gaan niet weg en ik heb geen vakantie. Lang van huis gaat niet zolang we niet weten hoe Donder het alleen doet thuis. Daarom speelt alles lekker rondom ons huis af en dat vind ik helemaal best.