einde

Op de planning december 2018

December, dat betekend het einde van het jaar, de maand van Sinterklaas, kerst en oudjaarsdag. De maand waarin we massaal ons huis versieren, de dagen donkerder zijn maar wel sfeervol door alle lichtjes en we nog proberen de laatste dingen van het jaar te bereiken. Het is vaak ook de drukste maand. Al plan ik vaak heel veel ruimte in, de dagen zitten zo vol. Vooral op het werk zijn het hectische maar leuke dagen. Mensen vergeten vaak dat de kerst eraan komt. Dan vraag ik me af hoe kan je dat vergeten elk jaar op dezelfde datum is het weer kerst. Moet er nog per se dit jaar iets gebeuren. Wat moet ik nog zien, doen, beleven, voor we aftellen naar 2019.

Één ding wat ik wil staat al gepland en groot in mijn agenda; naar Nicole. Nicole reist al zo vaak af richting Rotterdam en ik wil haar omgeving nu ook eens zien. De perfecte datum; in mijn weekje vrij is haar verjaardag en die dag ga ik naar haar toe voor een birthday run. Mega veel zin in, een lange treinreis om te lezen (wat ik nu echt ga doen) dan een gezellige dag met alles waar we goed in zijn; hardlopen, eten en kletsen.

Zoals je al leest ben ik een weekje vrij. De week voor kerst heb ik vrij genomen. Heel gunstig want dit betekend twaalf vrije dagen achter elkaar waar ik er zelf maar vijf extra vrij hoef te nemen. Twee dagen werken en dan vier dagen vrij. Wat ik wil doen in deze periode; rust pakken, lezen, series kijken, wandelen, opruimen. Heel veel maar eigenlijk ook helemaal niks.

Er stond meer op de planning voor deze maand maar een run met Decathlon heb ik gecanceld. Hardlopen in het donker en dan met een groep. Eigenlijk wil ik dat niet meer, ik was enthousiast maar besefte later dat ik het gewoon slechter zie en dan vooral met een groep. Het is een angst doordat ik vorige jaar gevallen ben. Laat mij maar lekker zelf rondjes hardlopen in het donker.

Het wordt ook spannend want in december krijg ik de uitslag van de CT scan die ze van mijn arm en vaten hebben gemaakt. Is er een diagnose? Heeft de arts de juiste vermoede wat het is? Is dat het wat gaan de vervolgstappen worden? Is het niet wat hij dacht wat gaan we dan onderzoeken? Allemaal vragen waar binnenkort duidelijkheid over gaat komen. Een diagnose lijkt me wel fijn dan kunnen er stappen ondernomen worden. Dan kan ik concrete vragen gaan stellen over wat ik kan doen, hoe ik mijn hobby’s kan uitvoeren, wat het voor het hardlopen en het sporten in de sportschool betekend. Dit is nog maar een mini van al de vragen die in mijn hoofd zitten.

Een Donder foto uit de oude doos. Sneeuw in december wie weet krijgen we dat weer.

De maand december betekend ook terugblikken maar tevens vooruit kijken. Wat zijn mijn plannen voor 2019. Wat kan ik beter doen dan ik het afgelopen jaar heb gedaan. Dat is zeker ook iets waar ik deze maand de tijd voor neem.

Niet heel veel op mijn planning zo aan het einde van het jaar maar zoals je al weet komt daar vaak genoeg bij. Toch wil ik deze maand het echt rustig aan doen want een aantal dingen kosten gewoon veel energie. Wat wil ik verder doen en bereiken? Deze maand hoop ik veel te lezen, ik heb een hele stapel met super toffe boeken liggen. Dit jaar zullen ze niet allemaal uitgelezen kunnen worden Never ending to be read stapel. Daarnaast hoop ik goed te ontspannen en genieten van lekkere zondagen thuis op de bank met een boek of filmpje, katten erbij en mijn man. Ik wil beginnen met de fotografie cursus van Kamera express en gaan fotograferen. We gaan zien wat deze maand ons gaat brengen. Ik wens je een fijne december, doe waar je zin in hebt geniet van alles.

Op een mooie laatste maand van 2018, maak er een mooi einde aan!