lichtjesmaand

Op de planning december – Lichtjesmaand

December is de maand dat overal de lichtjes weer aan gaan. Een echte lichtjesmaand. Dit brengt veel gezelligheid met zich mee in de donkere straten. Voor mijn gevoel zijn november en december wel de kortste maanden die er zijn en bereik ik niet veel. Het is een gevoel meer niet ik weet het. Het komt door de donkere dagen dat dit gevoel bij mij komt. Blink en de maand is weer voorbij en we zijn dan alweer in 2020.

In november moest ik de hele maand werken. Dit was niet erg want we gingen verhuizen. Juist leuk om dit mee te maken en alles een plekje te geven. Dat een plekje geven doen we nog steeds want nog niet alles staat op zijn plek. December staat er een week vrij gepland. In de week van kerst kan ik lekker rustig genieten van de feestelijke dagen. Heerlijk om dan niet te werken maar even de rust te pakken. Genieten van wandelingen en wie weet ga ik wel even naar Rotterdam om de lichtjes te bekijken in de stad.

Wat ga ik doen in deze lichtjesmaand?

Wanneer deze post online komt is mijn eerste afspraak van de maand al geweest. Één waar ik heel veel zin in had en eindelijk was afgesproken. Op zondag 1 december had ik afgesproken met Wendy. Al te lang wil ik met haar afspreken en nu was het zo ver. Wandelen door het bos en daarna bij haar eten staat op de planning. (Ik schrijf dit op zaterdag dus hoe het is geweest wat we aten geen idee. Dat ga ik morgen proeven. De wandeling heb ik ook zin in want haar bos is zo mooi en daar wil ik al even heen.)

Vrijdag 6 december staat een tweede training met een andere trainer op het programma. Afgelopen vrijdag had ik heel spontaan een korte training met hem en heb ik leuke oefeningen gekregen vooral krachttraining. Vrijdag gaan we dit verder uitwerken. Nu al zin in om mee aan de slag te gaan al weet ik dat dit echt zwaar zal worden.

Op 8 december zou ik aan de start staan van de Bruggenloop. Dit gaat helaas niet gebeuren. Hoe graag ik het ook zou willen ik ben heel verstandig want mijn been is nog niet de oude en dan gelijk de Erasmusbrug over en de van Briennenoord. Dat lijkt me het slechtste plan wat er is. Geen idee waar ik het over heb? Lees even Kilometers maken van afgelopen maand.

lichtjesmaand

Deze maand staat er naast de feestdagen vrij weinig nog op de planning. Zoals ik al eerder zei vliegen deze dagen voorbij dus goed om het niet helemaal vol te plannen al direct. Vaak komen er vanzelf dingen bij. Thuis wil ik de lichtjesmaand ook inwijden. Maar hoe weet ik absoluut nog niet. Ons huis staat best vol en we hebben een mega boom. Oud en Nieuw zullen we met vrienden vieren, lekker hapje en drankje erbij en dan is het alweer 2020.

De kleine dingen deze maand waar ik op wil letten. Elke dag lezen. Gewoon omdat ik erg geniet van lezen, ik het soms te weinig doe en nog genoeg heb liggen om te lezen. Een goed slaapritme op werkdagen. Regelmaat in slapen is wel een must ik merk dat ik daar beter op ga en dat wil ik dan meer gaan benutten. Niet tot middernacht wakker blijven maar lekker op tijd naar bed en de uurtjes pakken. Voeding, strak plan in de decembermaand. Minder snoepen, beter eten dat is het motto. Niet heel strak maar gewoon beter opletten en niet alles naar binnen duwen.

Wat vind jij van de maand december?