energie terug

Op de planning februari 2024 energie terug krijgen

Januari ben ik mijn energie verloren toen ik ziek was. Mijn energie terug krijgen dat is wel een dingetje. Ik ben gewend een beetje verkouden en dan paar dagen erna en je voelt je steeds beter worden. Deze duurt heel lang om terug te zijn waar ik was en mijn energie terug te krijgen. 

Energie terug krijgen

Hoe ga ik het aanpakken om mijn energie terug te krijgen? Daar is geen kant en klaar antwoord op. Het is denk ik vooral aanvoelen. Aanvoelen wat ik nodig heb en wat goed voelt. Op mijn werk zal het komende week de eerste volle werkweek weer zijn. Reken we niet mee dat ik even afwezig ben voor een tandarts afspraak. Weer hele dagen aanwezig kan. Afgelopen week ook vier dagen gedaan die vijfde dag moet dan ook lukken. Het belangrijkste is hoe ik mijn dag indeel. Gewend ben ik om meerdere dingen tegelijk te doen. Alleen momenteel doe ik niet vier dingen maar één of twee tegelijk. Dit geeft meer rust en overzicht voor nu. Tussen het werken door even naar buiten lopen voor vitamine zon. Bewust even wat drinken en pauze echt nemen en hier en daar even wat langer.

Bewegen doet me goed maar na een werkdag wil ik niet meer naar buiten om te wandelen. Het plan is bij droog weer voor ik ga werken een stukje te wandelen. Een rondje van een kilometer of even iets langer als ik die tijd heb. Het zorgt ervoor dat ik al lekker buiten ben geweest en heb bewogen. In de avond vind ik het fijn om yoga te doen. Dit is momenteel nog een rustige yoga waar het vooral het rekken en strekken van het lichaam is. Mocht dit van de week goed voelen dan pak ik ook een zwaardere er eens bij. Een beetje wat uitdaging erin gooien. Deze trainingen zijn ongeveer 20 minuten en zijn daardoor niet te lang maar ik ben wel even bezig.

Verder in Februari

Februari zal echt in het teken staan van mijn energie terug krijgen maar natuurlijk gaan we ook andere dingen doen. Vandaag 2 februari vierden we dat wij 18 jaar samen waren. Gewoon lekker als onszelf lekker rustig dagje ervan gemaakt. Wat ik in februari wil doen is de galerij opruimen en klaar maken voor de lente. De galerij is nog makkelijk maar het balkon is een grotere klus en daar wil ik ook aan gaan beginnen. Dit moet wel op een droge dag gebeuren want dan kan ik goed opruimen.

Ik wil genieten van lezen in de boeken die ik heb. Journalen, tekenen, wandelen, de natuur zien veranderen. Recensies schrijven van wat ik heb liggen. Die recensies gaan er komen maar verdeeld over de maand. Geen haast rustig aan en de tijd nemen om alles te doen wat ik wil. Naast leuke dingen moet de was gedaan worden, schoongemaakt worden en momenteel heb ik daar echt wel een redelijk goed ritme in. Het is niet perfect maar voor ons en nu goed. Ik ga tomatensoep zelf proberen te maken. Weer een boek lezen uit eigen kast en gewoon doen wat goed voelt nu.

Fijne februari