Begin

Op de planning Januari 2021; Een ander begin van het nieuwe jaar

Een ander begin van het nieuwe jaar. Geen idee wat voor plannen er voor dit jaar gemaakt kunnen worden. Covid-19 is er nog steeds en een mutatie is er ook. Op mijn werk is het nog steeds druk en deze week starten we zelfs met het verzenden van vaccinatie brieven. Mijn collega komt weer een paar uur werken en daar ben ik heel blij mee. 

Ondanks dat we voor het jaar nog niet veel kunnen vooruit kijken wil ik toch wat doelen stellen voor mezelf voor deze maand. Allereerst wil ik deze maand weer goed gaan werken aan mijn blog en instagram. Dit vind ik heel leuk en ik krijg er leuke reacties door, daarnaast geeft het werken eraan me positieve energie. In december lukte het me niet meer het bij te houden maar ik wil proberen om een goede balans te vinden zodat ik het wel bij kan houden. Met een kaarsje aan, een fijne sfeer, boeken erbij, mijn laptop paraat moet het lukken om wat mooie dingen neer te zetten deze maand.

Elke dag lezen

Elke dag lezen is iets wat ik wil doen. Lezen vind ik belangrijk, het is leren en ontspannen. De boodschap in een verhaal vinden of de lessen in een boek zoeken. Een stapeltje heb ik neergelegd om te lezen deze maand. Of ik aan allemaal toe kom is de vraag. Soms komt er opeens een ander boek tussendoor wat ik moet lezen. Het liefst lees ik 50 tot 100 bladzijdes per dag maar soms zal het maar een hoofdstuk worden. De boeken die klaar liggen zijn; Annejet van der Zijl – Leon en Juliette, Lang Leav – Zee van vreemden, Chan JAe Lee & Kyong Ja Ahn – Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is, Adam Silvera – Feniks bloed, Markus Zusak – De boekendief en Corina Bomann – Agneta’s erfenis.

Begin

Één keer per week yoga

Yoga is iets wat ik heel fijn vind maar vaak vergeet. Ik wil deze maand proberen het elke week één keer te doen en zelfs met elke keer dezelfde video. De oefeningen tijdens de yoga zijn heel fijn, rustig maar toch werken want probeer maar eens tijdens sommige oefeningen je balans te bewaren dat is gewoon keihard werken. Misschien als ik het als doel stel kan ik het vast in mijn wekelijkse routine gaan krijgen.

Schrijven

Schrijven zoals stukjes hierboven, recensies maar ook gewoon gedachtes op papier zetten. Zeker tijdens het lezen moet ik vaker even opschrijven wat ik voel of denk dat maakt het maken van een recensie zo veel makkelijker.

Boek project finishen

Een creatief project waar ik in 2019 mee begon stagneerde maar ik ben wel heel benieuwd naar het eindresultaat. Wanneer je benieuwd bent naar een eindresultaat is de enige oplossing afmaken en dat ga ik doen.

30 day challenge

Een 30 day challenge vindt ik altijd erg leuk. Bij The self help hipster vind ik het ook altijd leuk om te luisteren hoe de 30 day challenge is gegaan. Wat wil ik 30 dagen lang doen? Lezen dat zeker maar dat wil ik niet als challenge doen dat wil ik gewoon doen. Mijn challenge wordt elke dag kleuren. Kleuren met stift, potlood, pen of krijt. Welk materiaal maakt niet uit maar elke dag even kleuren. Het zal niet lukken om elke dag een hele kleurplaat te maken want de meeste die ik heb zijn er wel die waar je een aantal uur mee bezig bent maar dat geeft niet het gaat erom dat ik elke dag even dit moment pak om te doen.

Maak er een mooie maand van ondanks dat het begin van het jaar nog steeds anders is dan we gewend zijn kan je er een hele mooie maand van maken dus begin goed. 

Veel liefs