jaar beginnen

Op de planning januari 2023; Rustig aan het jaar beginnen

Het is januari, de drukke maanden zijn achter de rug. Daarom wil ik in januari het jaar rustig beginnen. Rustig aan het jaar beginnen omdat het ook kan. Januari vind ik altijd echt een opstartmaand. De eerste werkweek zijn er wel dingen te doen maar is het niet mega druk. De telefoon gaat minder en dat zorgt sowieso voor een stuk meer rust. Thuis, geen verjaardagen meer waar we heen gaan deze maand dus de weekenden gaan weer normaal worden.

Rustig aan het jaar beginnen

Wij zijn sowieso het jaar echt rustig begonnen. We vierden oud en nieuw lekker samen thuis. Ik las mijn boek uit en Tijn was lekker aan het gamen. Daarna VI aan en genieten van de mannen en dames. Natuurlijk viel ik nog even in slaap maar dat ben ik wel gewend. Net voor de aftelling een leuk muziekprogramma aan en aftellen maar. Het enige wat niet rustig was dat waren de intense knallen dus moesten we onze katten de hele avond en nacht missen. Om 12 uur hebben wij wel even genoten van de shows die onze buren gaven. Tot diep in de nacht ging het knallen door. Toen ik naar bed ging kroop Donder lekker bij mij onder de dekens, de aandacht had hij heel de avond moeten missen omdat hij bang onder het bed zat.

Nieuwjaarsdag rustig opstarten met een puzzel, de katjes bij me en een ontbijt. Naar onze ouders en toen was de eerste dag van het jaar alweer voorbij. De dagen gaan zo snel, voor we het weten is deze eerste maand alweer voorbij. Daar denk ik nu nog niet over na. Ik ga eerst eens even kijken wat ik deze maand wil gaan doen.

Januari op actief gebied.

Mijn activiteit begon op de 1e van het jaar en de 1e van de maand. Niet heel spectaculair maar na een dag zitten wilde ik nog even naar buiten. Helaas kon ik niet naar de surfplas wat ik een heel fijn gebied vind. Het was al wat laat dus de kans dat het te snel donker wordt is dan te erg aanwezig. Ik koos ervoor om een rondje door het dorp te doen en dat was heerlijk. Gewoon even een frisse neus, de benen strekken en bezig zijn. Verder heb ik deze eerste week al een tweede  en derde wandeling gehad, yoga gedaan en de sportschool bezocht. Ik wil echt een routine opbouwen in de sportschool en daar ben ik vorig jaar zeker mee begonnen en dat wil ik nu doortrekken. Voor mezelf ga ik een schema maken waar ik mee wil werken maar die wel vrij is om soms even wat anders te doen. Iets anders omdat ik daar gewoon zin in heb of omdat een apparaat te druk bezet is.

jaar beginnen

Wandelen wil ik proberen minimaal 2x in de week te doen. 2x om rustig te beginnen en niet de druk erop te leggen dat ik elke avond moet van mezelf. Als het echt bagger weer is hoef ik niet naar buiten. Ik heb geen hond dus ik moet ook niet en in de zeikregen lopen is nou niet mijn hobby. Een langere wandeling wil ik proberen in het weekend te doen. De langere wandelingen worden dus wel rustig opgebouwd want ik moet niet vergeten dat ik een paar weken geleden nog een zwaar gekneusde voet had. Soms voel ik nog wel een nare plek dus opbouwen en rustig aan.

Yoga ga ik proberen 2x per week in mijn routine te stoppen. Ik vind het heerlijk alleen ligt mijn bank vaak genoeg ook zo lekker.

De verdere plannen voor Januari

We hebben deze maand weinig gepland staan. Mijn eerste werkweek zit er weer op en de rest van de maand zal ik ook elke werkdag aan het werk zijn. We zijn vandaag naar een kringloop geweest maar waren er ook heel snel weer weg want het was mega druk. Ik denk dat wij deze maand veel thuis zijn. Al hebben we dan ook genoeg te doen. Opruimen, dingen uitzoeken, lezen, puzzelen, leren, planten verzorgen, het huishouden, uitrusten en series kijken.

De eerste dagen van het jaar heb ik niet veel gelezen. Weinig zin om iets te doen en verdwalen in tiktok waren daar zeker een reden van. Toch hoop ik lekker in een paar boeken te duiken. Het boek wat ik nu aan het lezen ben is Sjakie en de chocolade fabriek.

Wat deze maand gaat brengen zullen we vanzelf zien, ik wens je een fijne januari.