Donder

Op de planning juli 2023; Donder

Mijn planning van juni ging heel snel de prullenbak in. Donder werd ziek. Niet zomaar het is warm en ik voel me niet lekker ziek maar opereren ziek. Helaas duurt zijn herstel langer dan gehoopt. Is het iets psychisch of is het nog niet helemaal goed met hem? We weten het niet en momenteel monitoren we hem heel goed. Misschien moeten we nog een keer naar het dierenziekenhuis voor een endoscopie. Dan gaan ze in zijn maag kijken om te ontdekken wat ze op de echo zagen. Heeft hij een ontsteking aan zijn maagwand of heeft hij een tumor. 

Donder

Meerdere scenario’s zijn er hier al besproken over Donder. Ik kan me niet voorstellen zonder hem hier in huis te zijn. Toch moet ik me beseffen dat hij veertien is. Hij is al een bejaarde opa maar voor mij is hij nog mijn jonge Donnie die door huis rent en gek doet. Al doet hij dat de laatste drie weken niet. Door wat er allemaal speelt met hem ben ik mezelf niet. Een paar dagen kan ik de knop gedeeltelijk omzetten en dan opeens weer niet. Een paar dagen heb ik weer gekookt en dan zitten we weer aan de frituur, pizza en brood. De energie en de zin ontbreekt omdat mijn hoofd met hem bezig is. We zijn aan het genieten van wat hij doet en ons zorgen aan het maken over wat hij niet doet. Deze weken zullen dus zeker nog veel in het teken van Donder staan. Als er dus even niks online komt is dat de reden en daar leg ik me dan zeker bij neer want mijn aandacht voor hem is me meer waard dan wat dan ook.

Tijd voor mezelf

Mijn vrije week is achter de rug. Uitgerust ben ik totaal niet maar het is wel weer tijd om aan het werk te gaan. Liever zou ik thuis blijven bij Donder en zelf nog wat meer rust pakken maar dat gaat niet. Om een beetje wat meer mezelf te zijn heb ik mijn journal er weer bij gehaald. Met mijn journal bereik ik meerdere dingen. Ik zorg dat ik creatief bezig ben, nadenk wat ik de volgende dag wil doen en tijd neem voor mezelf. Dus alleen al journalen geeft me tijd voor mezelf en dat is toch el heel fijn. Ik wil proberen dit elke dag bij te houden en er even mee bezig te zijn. Dit kan al vijf minuten zijn. Dit geld ook voor lezen, 10 minuten is al lezen en een uur ook. Gewoon gaan zitten of staan als ik ergens wacht en dat boek openslaan. Het belangrijkste als ik twee uur wil scrollen op Tiktok moet ik dat lekker doen en me niet schuldig voelen.

Voor Juli ga ik dus niet veel inplannen omdat elke dag nog heel onzeker is hoe het gaat verlopen.