Gewoon thuis

Op de planning juli; Gewoon thuis

Juli de zomer is begonnen, of toch niet. Buiten is het alles behalve zomer. De Nederlandse zomer is het weer wel maar de afgelopen jaren zijn we anders gewend. Jammer dat het zo somber is buiten maar wel blij dat het niet super heet is want dan is gewoon thuis zijn niet erg. Wat juli gaat brengen? Daar heb ik eigenlijk totaal geen idee van. 

Vorig jaar spraken van het nieuwe normaal. Na een korte periode veranderde er weer heel veel. Nu mag bijna alles weer, lopen we zonder mondkapje in openbare ruimtes en zie ik het ene na het andere overvolle feestje op instastories voorbij komen. Hoe kunnen we van de ene dag niet veel naar de andere dag er mag alles. Andere landen veranderen hun beleid weer, de getallen stijgen weer. Ik heb geen idee wat ik er allemaal van moet denken.

Gewoon thuis

Gelukkig hoef ik niet zo nodig naar allemaal feestjes. Ik maak er zelf wel een gezellige avond van. Een chippie erbij, wat te drinken een film aan en ik vermaak me prima. Hebben we geen zin in een film dan hebben we nu Mario Golf en daar hebben we al erg mee gelachen. De komende week ben ik nog lekker vrij en daar heb ik geen hele planning voor gemaakt. Ik ga wandelen, lezen, film kijken, knutselen of gewoon even niks doen. Het hoeft niet super bijzonder allemaal te zijn soms is gewoon thuis zijn zo lekker en nodig echt even uitrusten. Wie weet haal ik mijn skeelers nog te voorschijn want dat is natuurlijk ook een heerlijke beweging.

Naast de bank staat een kratje vol met boeken die ik wil lezen. Momenteel ben ik bezig in Tijdwinst – Elke dag om 15:00 uur klaar van Bjorn Deusings. Ga ik beginnen met Lentegroen van Jackie van Laren en Een vader als geen ander kind ooit had. Elke dag om 15:00 uur klaar lijkt me heel informatief en leerzaam. Ik lees de laatste jaren graag boeken over timemangement of zelfontwikkeling want je bent nooit uitgeleerd. Lentegroen wil ik al lang lezen maar bewust heb ik gewacht tot Zomerloof er ook is. Als ik wil kan ik dan gelijk door met het tweede deel. Een vader als geen ander kind ooit had is een verzameling gedichten over vaders en daar ben ik wel benieuwd naar of ik een mooie kan vinden die bij mij en mijn vader aansluit.

Wat ga ik deze maand doen of wat wil ik deze maand doen
  • Elke dag wandelen van een rondje dorp tot een groot rondje door de Krimpenerhout.
  • Een goede balans vinden in eten en dan vooral waar ik wel goed op reageer.
  • Lezen
  • The Bold Type kijken
  • Fotograferen tijdens mijn wandelingen

Het zijn niet veel dingen die er op de planning staan maar ik vind het fijne dingen die we gewoon thuis kunnen doen.