relax

Op de planning juni 2019 – relax

We zitten alweer bijna op de helft van 2019. Relax, kan het even iets langzamer misschien. De tijd gaat sneller en sneller. Wanneer je denkt er komt geen eind aan januari zit je opeens al in juni. Zo is het nu eenmaal en ik denk hoe ouder ik wordt hoe meer ik het zeg.

Het gaat weer een hele leuke maand worden denk ik want ik zie de Anita Ladies deze maand twee keer, doe ik mee aan drie events en ben ik jarig.

Events in de maand juni

Vrijdag 14 juni ben ik uitgenodigd om een boksclinic bij te wonen in de sportschool van Rochelle. Als Anita Lady organiseert ze deze avond. Ik ben heel benieuwd naar deze clinic. Ooit heb ik met Rianne een boksles gedaan en dat vond ik wel leuk maar daarna zijn we niet meer gegaan. Het is wel iets wat me zal uitdagen en dat vind ik wel echt tof. Of ik het erna nog leuk zal vinden is een ander iets natuurlijk want dat zal gewoon spierpijn heten.

Zondag 16 juni sta ik dankzij Europcar Nederland aan de start van de Ladiesrun in Rotterdam. Super leuk om weer door het Zuiderpark te hardlopen maar ook om mee te doen aan de Ladiesrun. De laatste keer dat ik daar liep was een feestje. Ik zei toen volgend jaar weer maar dat kwam er een paar jaar niet van.

Vrijdag 28 juni ben ik jarig en hoe mooi is het om mijn nieuwe jaar te beginnen met een modderduik en veel gezelligheid. Zaterdag 29 juni mag ik namelijk weer mee doen aan de Muddy Angel Run maar nu in de buurt van Eindhoven. Ik heb echt wel weer zin in deze obstacle run met water en modder. Dit keer weet ik al hoe het is dus het kan alleen maar leuker en makkelijker worden om de modder in te duiken.

Mijn stapel te lezen boeken

Ondanks dat ik een week vrij ben geweest is mijn stapel ongelezen boeken niet geslonken. De stapel is eerder gegroeid, nieuwe boeken zijn gekocht en binnen gekomen. Het lezen ging allemaal niet zo snel ondanks de leuke en leerzame boeken. Omdat ze leerzaam zijn duurt het soms ook iets langer voor ik ze uit heb, ik lees stukjes nog een keer en noteer allemaal dingen. Dan ben je langer bezig met een boek dan wanneer je snel doorleest en het niet echt opslaat.

Het lezen gaat wel goed komen want naast het werken en sporten moet ik ook lekker relax doen. De nodige rust pakken en dan is een boek lezen voor mij de beste keuze.

Sporten en relax

De goede flow zit er nog steeds in en ik heb het idee dat deze nog wel even blijft hangen. De trainingen gaan lekker en er is een plan. Het plan is wel een paar keer gewijzigd hoe ik het zou aanpassen maar na het lezen van De hardlooprevolutie weet ik wat ik ga doen. Hierover komt nog een aparte blog; de recensie en wat ik ga doen. In de sportschool heb ik een nieuw schema waar ik de komende weken mee werk en eind van de maand een evaluatie over heb. De oefeningen bestaan veel uit balans maar ook zeker kracht. Kracht uit de kern van het lichaam. Het zijn uitdagende oefeningen want ik moet continu mijn evenwicht bewaren en dat maakt het zwaarder. Hierdoor vind ik het ook leuk want ik moet blijven opletten.

Het belangrijke is wel dat ik zorg dat ik naast het trainen genoeg rust neem. Relax is daarom mijn woord deze maand om te onthouden en me aan te houden. Want als ik wil presteren moet ik ook voldoende rust nemen.

 

Wat zorgt er bij jouw voor dat je ook relaxt tijdens drukke dagen/trainingen?