Lezen doorpakken

Op de planning juni 2023; Lezen doorpakken

In juni wil ik het lezen doorpakken waar ik nu zo lekker inzit. Blik ik terug op 38 levensjaren. Is het de maand die het halve jaar markeert en de maand die me doet beseffen dat de tijd voorbij vliegt. Waar blijft de tijd, het gaat zo snel. Twee keer knipperen en mei was alweer voorbij. Juni heeft zich al aangekondigd en hopelijk wordt dit een mooie maand.

Jarig in juni

28 juni is mijn verjaardag en wordt ik 38 jaar. Mijn oma zei altijd maar in mijn hart ben ik 20. Dit ga ik niet zeggen maar ik ga wel zeggen; ik voel me niet 38 jaar. Hoe 38 jaar wel aanvoelt heb ik geen idee van. Ik had niet verwacht dat het zo zou zijn denk ik. Hoe het wel zou zijn is natuurlijk nooit te bepalen misschien had ik vroeger gedacht dat ik een rijtjeshuis zou hebben met een tuin en kinderen? Al heb ik dit denk ik nooit gedacht. Wat ik heb is een rijtjeshuis, zelfs een hoekhuis maar wel één hoog. De kinderen die heb ik zeker maar dan met vier voetjes en een staart en ze zeggen mauw. Die twee viervoeters zijn mijn hele wereld daar kom ik voor thuis en daar geniet ik intens van. 38 het is maar een getal en dat getal mag ik deze maand afvinken.

Half jaar op weg

We zijn een half jaar op weg in 2023 tijd om eens een tussenstand op te maken. Een tussenstand op de lijst van 23 van 2023. Want hoe staat het er daarmee wat heb ik allemaal gedaan wat wil ik nog doen. Wat is het plan om bepaalde dingen nog te behalen. Ik ga er binnenkort even voor zitten om een concreet plan te maken en te kijken wat ik kan wegstrepen.

Wat wil ik doen in de maand juni

Mijn nadeel en voordeel is dat ik te veel leuk vind. Tekenen, lezen, fotograferen, tuinieren, creatief bezig zijn en dan zal ik er vast nog een paar vergeten. Al deze dingen zijn geen 10 minuten hobby’s dus vaak wil ik veel doen maar de tijd ervoor vinden en maken is een ander punt. Toch zou het goed zijn om sommige dingen wel als 10 minuten activiteit te gaan zien. Beter tien minuten tekenen dan helemaal niet tekenen. Vaak zal je zien dat je van kleinen beetjes naar groter gaat. Met lezen is dit ook het geval. Ik pakte het afgelopen maand weer klein op. Even lezen in de ochtend, al is het een bladzijde. Lezen als ik aankom op het werk want ik ben nog veel te vroeg. Eén hoofdstuk lezen en dan mag je weer wat anders gaan doen. Één schoonmaakklusje en dan even lezen. Afwisselen leuke met minder leuke dingen en voor je het weet heb je weer een lekker ritme en doe ik veel meer.

Wat ik nu echt wil is het lezen doorpakken. Ik vind lezen geweldig. Momenteel lees ik de Griezelbus en in de kast staan al mooie boeken op me te wachten, geen gebrek aan leesvoer bij mij in huis. Lezen doorpakken zou juist met zo veel mooie boeken makkelijk moeten zijn maar dat valt soms echt tegen. Ik moet de methode blijven toepassen die ik nu gebruik. Kleine leesdoelen maken en naartoe werken.

Dus mijn doel is deze maand om meer variatie te hebben in wat ik doe. Lezen, tekenen, haken, wandelen, moestuinieren het kan allemaal heel kort maar ik moet het doen. Dus notebook erbij en opschrijven wat ik die dag ga doen. Als ik het noteer wil ik het afvinken.