kiezen trekken

Op de planning juni: twee kiezen trekken

Juni dat betekend dat deze maand het dan gaat gebeuren. Je leest het al in de titel het is geen verrassing. De tandarts gaat twee kiezen trekken. Iets waar ik naar uitkijk en tegenop zie. Lekker tegenstrijdig ik weet het maar het is de waarheid. Ik neem een blik op mijn 24 van 2024 lijst en evalueer even het afgelopen half jaar voor mezelf. Er zijn wat dingen die ik wil aanpassen maar natuurlijk gaat dat niet over één dag ijs.

Twee kiezen trekken

In januari begon mijn traject richting een beugel. Er waren twee opties. Mijn kaken breken en dan een beugel zetten maar na het bestuderen van de foto’s en scan zaten daar te veel risico’s aan. Gelukkig ging deze optie niet door, ik zag er echt enorm tegenop namelijk. Gewoon weken uitgeschakeld zijn door een kaakoperatie en niet tot nauwelijks kunnen eten dat lijkt me echt hel. Natuurlijk denk je dan kan je lekker lezen en series kijken. Nou ontspannen zal dat juist niet zijn. We gaan dus gelukkig voor de andere optie. Twee kiezen trekken en dan met een beugel mijn andere tanden op zijn plek zetten. Een tijdje zal dit heel raar zijn twee gaten in mijn mond. Dat is echt lang geleden. Alleen met mijn tanden wisselen had ik gaten in mijn mond. Twee kiezen eruit halverwege de maand. Dan iets meer dan een week later gaat de mondhygiëniste het nog even helemaal schoonmaken en een week daarna maar dan zitten we al in juli gaat mijn beugel erin. Ja heel benieuwd naar dit proces.

24 van 2024

In januari maakte ik de 24 van 2024. Daar zijn nog niet veel dingen op afgevinkt. Deze maand ga ik daar een blik op werpen en kijken wat afgevinkt kan worden en wat ik wanneer ga doen. Op de 24 van 2024 staat als punt meedoen aan een leesclub. Helaas ben ik bij Ilona van LS uitgevers vergeten te reageren bij een boek die ik graag had gelezen met een boekenclub. Wie weet volgt er nog iets wat bij mij past en ik weer bij haar kan aansluiten om een boek te lezen. Op hebban vul ik mijn boekenplank en hebben ze regelmatig boekenclubs. Vorig week kreeg ik een berichtje dat ik mee mag doen aan een boekenclub. We lezen Twintig keer Dee van Oliver Reps. Heel benieuwd naar dit boek want het is echt in een hele andere vorm geschreven dan ik gewend ben. De preview bleef wel in mijn hoofd hangen daarom schreef ik me in. Bij het voorstelrondje was iedereen al lekker actief aanwezig dus ik ben heel benieuwd hoe dit verder ontwikkeld. Nog even wachten tot het boek binnenkomt en dan gaat de leesclub echt beginnen.

Naar het strand gaan was een volgend punt op mijn lijst. Dit gaat plaatsvinden aan het einde van de maand hopelijk. Ik zeg hopelijk want wanneer het geen lekker weer is dan ga ik dit niet doen. Wanneer ik naar het strand ga wil ik een zonnetje zodat het aangenaam is op het strand en op een terrasje. Einde van de maand omdat ik dan mijn verjaardag hoop te vieren samen op of aan het strand. Heerlijk een dag ertussenuit. We gaan dan het liefst naar Noordwijk aan Zee. Eten een lekker hapje, wandelen langs de kust en lopen de winkeltjes even in en uit.

Verdere activiteiten van juni

Thuis zijn we aan het opruimen. Daarna ga ik mee verder. Dingen die nog verkocht kunnen worden gaan op Vinted en andere dingen gaan in de prullenbak. Ik wil lekker lezen, veel wandelen, actief zijn in de sportschool en ontspannen met wat leuke programma’s op tv. Natuurlijk staat de maand juni ook in het teken van werken want deze maand ben ik maar één dag helemaal vrij en één dag werk ik een paar uur en ben daarna vrij. Dit is op de dag dat mijn kiezen trekken. Op het werk komt er een goed ritme in. De vakantie periode begint bijna en deze duurt tot eind oktober. Ik ben heel benieuwd hoe deze maanden gaan lopen. Nu even de puntjes op de i zetten en dan hopelijk dalijk loopt het allemaal soepel door. We gaan het zien en maken er weer het beste van.