Keep it up

Op de planning; Keep it up!

Van Let’s go september naar Keep it up oktober! Doorgaan waar ik mee bezig ben. Wat dat is? Gezond eten, sporten, tijd voor mezelf nemen en elke dag mijn stappendoel halen. Er zijn nog dingen die beter kunnen maar daarvoor is er natuurlijk ruimte voor verbetering. Niet alles kan en hoeft perfect te zijn.

Keep it up oktober stappendoel

Het stappendoel van oktober is 10.000 stappen per dag. Op sommige dagen zal dit een hele uitdaging worden weet ik nu al. De maand is wel heel goed begonnen. De 1e dag van de maand ging mijn horloge al op mijn werk trillen dat ik mijn doel had gehaald. Ik liep zo veel heen en weer in ons pand. Zo groot is het niet maar je kan heel wat heen en weer lopen. Ik ben echt al gewend om elke dag stappen te maken, even naar buiten te gaan of mijn werk te onderbreken voor een korte heen en weer door het pand. Ik weet zeker dat niet elke dag even makkelijk zal gaan. De afgelopen week kwam ik ook maar precies aan mijn stappen en het zijn er nu wel weer elke dag 1.000 meer.

Yoga en trainen

Afgelopen week deed ik al een paar avonden yoga van 10 tot 25 minuten. Heel relax tot wat zwaarder. Ik vind het heerlijk om even relax yoga te doen. Ik heb zo mijn video’s waar ik naar terug grijp en dat zijn de video’s van Growingannanas. Ze heeft een diversiteit aan video’s maar mijn favoriet zijn de yogavideo’s.

Deze maand ga ik trainen met mijn nieuwe schema van de sportschool. Heel benieuwd hoe het zal gaan en hoe de progressie zal gaan zijn. Ik heb er zin in om ermee aan de slag te gaan al weet ik zeker dat het zwaar zal zijn.

Lezen en mijn stapel boeken

Prachtige boeken liggen er op me te wachten. Helaas duurt het lezen wat langer momenteel. Ik begin vroeg met werken maar ben niet vroeger klaar. Momenteel kost het best veel energie het werk en is lezen soms zo fijn ontspanmiddel dat ik in slaap val. Waar ik natuurlijk van baal maar rust is ook zeker belangrijk. Deze maand vind ik het dan zeker belangrijk om de tijd te nemen om een aantal boeken te lezen en een paar recensies te schrijven die ik nog voor jullie heb.

Keep it up

Wat staat er nog meer gepland deze maand

Verder staat er voor mij deze maand weinig gepland. Ik kijk alles wel hoe het loopt. Belangrijkste tijd voor mezelf en ons samen nemen. De werkdagen zijn lang momenteel en vermoeiend en dan juist zijn die momenten alleen en samen belangrijk voor me daar laat ik van op.

Het is deze maand Rotterdam marathon weekend wat niet kan want dat is altijd in april. Maar goed laat ik daar maar niet over beginnen. Heel eerlijk ik ben er niet klaar voor. Ik heb er niet voor getraind en na drie keer hardlopen kon ik de energie, motivatie en tijd er niet voor vinden om te gaan. Ik ging liever wandelen, trainen in de sportschool of lekker thuis yoga doen. Daarnaast de massa mensen, bij kleine evenementen is het al opeens heel veel mensen na zo’n lange tijd moet je nagaan in Rotterdam wie er allemaal weer in je nek staat te hijgen.

Je leest het al ik heb er moeite mee. Ik moet weer wennen aan de menigte, het bezoeken van drukkere gebieden en om nu de kwart te gaan doen terwijl ik helemaal niet in hardloopconditie ben voelt voor mij niet goed. Rotterdam was altijd mijn stad om toch nog even dat laatste eruit te persen, stuk te gaan en echt ervoor te gaan terwijl ik genoot. Dat zal dit jaar niet zo zijn en daarom ga ik niet mee doen. Mijn startnummer gaat niet starten DNS.

Morgen sta ik heel onverwachts wel in een startvak. Bij de Halve van Capelle wandel ik de 10 km. Zo gaaf ze hebben nu wandeltochten toegevoegd. Dat ik start in Capelle is omdat het twee jaar geleden zo leuk was, kleinschalig is en ik toen bijna heel de tijd alleen liep. Ik heb er wel zin in maar ben ook benieuwd hoe ik het vind om een wandeltocht te doen.

Op 29 oktober sta ik met een badminton racket in mijn handen want dan doe ik mee met een bedrijventoernooi van Flexpower. Badminton heb ik echt lang geleden gedaan maar het gaat om de gezelligheid dus dat met goedkomen.

Keep it up! Staat niet alleen voor Keep it up met sporten en gezond eten maar ook alles op het werk. Ga zo door, hou vol, je kan dit.  Ik ben ervan overtuigd dat het binnenkort beter zal gaan en er hopelijk wat rust zal komen maar tot die tijd even doorzetten.

Heb jij nog leuke plannen voor deze herfstmaand?