lets go

Op de planning; let’s go September

Let’s go september! De laatste vier maanden van 2021 zijn aangebroken. Dit jaar is er zo veel veranderd op mijn werk en door mijn werk zijn de weken voorbij gevlogen. Nog maar een paar keer ben ik vrij geweest. Door alle wijzigingen kon het niet anders. Met nog vier weken vrij ga ik deze laatste maanden in. Die totale vier weken zou ik niet op kunnen nemen. Één week durfde ik vast te zetten en dat is de laatste week van het jaar. 

Let’s go september

Dat ik pas aan het einde van deze vier maanden vrij ben een weekje dat is iets moois om naar uit te kijken. Tot die tijd gaan we natuurlijk nog gewoon leuke dingen doen. Maar september wil ik in het teken zetten van let’s go september. Let’s go september is doorzetten waarmee ik begonnen ben in juni. Op dat moment heb ik besloten om weer langzaam actiever en gezonder te worden. In augustus wilde ik elke dag 8.000 stappen behalen. Van de 31 dagen liep ik zeven keer in de 8.000 stappen met 8012 als minste, drie keer in de 9.000 stappen, acht keer in de 10.000 stappen, twee keer in de 11.000 stappen, vijf keer in de 12.000 stappen, twee keer in de 14.000 stappen, drie keer in de 14.000 stappen, één keer in de 16.000 stappen en zelfs één keer in de 18.000 stappen. 18.074 is mijn record aantal stappen. Ik ben dus echt lekker bezig geweest. Voor september wil ik het doel per dag zetten op 9.000. Ondanks de vele stappen de afgelopen maand het doel met 1.000 verhogen. Gewoon opbouwen.

let's go

Workouts

Stappen zetten is al een hele workout. Afgelopen maand kon ik op mijn werk goed de stappen zetten maar eigenlijk zit ik normaal de grootste deel van de tijd. Waarschijnlijk zal ik deze maand nog genoeg blijven bewegen met de werkzaamheden die we hebben en anders zorg ik dat ik elk half uur even op sta om te bewegen. Op zondag is het al weken vaste prik om zodra ik wakker ben richting de sportschool te gaan. Ik vind het heerlijk op zondagochtend me helemaal kapot te trainen. De trainingen op zondag vind ik echt heel erg fijn. Al één keer heb ik weer na het werk getraind en dat wil ik elke week weer gaan doen. Het is zo lekker om even helemaal geconcentreerd bezig te zijn en dan te finishen met een ball slam. Ball slams vind ik zo lekker en zeker na een werkdag even alles eruit gooien.

Lezen

Het lezen gaat de laatste weken lekker. Elke dag lees ik wel wat al is het een paar bladzijdes. Vaak ligt het wel aan het boek wat ik lees. Zit ik in een verhaal dan gaat het zo veel makkelijker om mijn boek erbij te pakken natuurlijk. Lezen vind ik belangrijk en wil ik elke dag doen en blijven doen. Naast mijn bed ligt Harry Potter om in te lezen gewoon even voor het slapen gaan. In de ochtend herlees ik Je moet bijna niks en overdag een heerlijke roman.

Verder on Let’s go september

Op mijn werk moet ik nu de basis echt neer gaan zetten hoe we verder gaan werken, mijn nieuwe collega start deze maand en daarmee hoop ik meer rust te krijgen dan dat ik de afgelopen weken had. De rest moet ook zijn draai nog een beetje krijgen en dan gaat het helemaal goed komen.

Thuis gaan we lekker door met genieten van de kleine dingen zoals een wandeling door het dorp waar we alle katten tellen, ons bezoek aan de kinderboerderij of een leuk marktje. Het hoeft niet allemaal groot en mooi maar klein en betrokken bij elkaar dat is belangrijk.

We gaan zien wat de maand gaat brengen. Verder borrelt er een klein plan om toch iets meer vrij te gaan hebben maar dat moet ik nog even gaan uitvinden hoe ik dat ga doen. Het is zo fijn om vrij te zijn namelijk maar dan moet ik weten dat al het werk doorloopt en nu doet dat het zeker niet. Dat komt zeker wel weer maar nu nog even niet.

Let’s go!