staart

Op de planning maart 2020 – Maart roert zijn staart

Maart roert zijn staart is een Nederlands gezegde. Wat hiermee bedoelt wordt is in maart kan het nog stormachtig weer zijn. Nou hier hoop ik toch echt niet op. Hij houd zijn staart maar koest. Graag zou ik de temperatuur zo rond de 12 graden hebben, het zonnetje erbij en een ligt briesje. Een fijne temperatuur om te trainen voor de kwart marathon van Rotterdam.

De trainingen naar de kwart marathon van Rotterdam

Steeds minder ben ik een winterhardloper. De donkere avonden vind ik niet fijn om naar buiten te gaan op een uitzonderlijke avond na. In de kou hardlopen zorgt dat ik verkrampt loop en niet op gang kom. Geef mij maar 12 graden en een zonnetje en dan maak je me al erg gelukkig. Toch staat er een hardloopevent op de planning en dat is de kwart marathon van Rotterdam. Ik zeg het bijna elk jaar maar dit keer weet ik het bijna zeker. Een parcours PR zit er niet in.

Voor een parcours PR moet ik een gemiddelde pace lopen van 6:30 terwijl ik nu meestal gemiddeld rond de 7:00 per kilometer loop. In Apeldoorn liepen we een gemiddelde van 6:52. Hier moest ik op dat moment erg hard voor werken, meegenomen dat ik toen niet helemaal fit was en er een flinke stijging in zat zou ik wel iets sneller kunnen daar ben ik zeker van overtuigd maar om 22 seconden per kilometer sneller te gaan…. die kans is klein.

Gelukkig vind ik dit niet het belangrijkste. De sfeer in Rotterdam is geweldig en daar geniet ik dan zo van tijdens het hardlopen. Ik hoop wel dat het door kan gaan. Toch snap ik het als het afgezegd wordt mocht het coronavirus zich nog veder uitbreiden de komende maand. Met zo veel mensen bij elkaar is de kans op besmetting enorm groot natuurlijk.

Flexpower Happy Hour

Aan het einde van de maand staat er een event gepland van Flexpower. Hier heb ik echt veel zin in. Ik zie dan veel van onze groep weer en dat is echt gezellig. Wat we allemaal gaan doen deze middag dat weten we nog niet maar het is altijd goed geregeld.

En verder….

Wat ik verder doe deze maand? Vijf dagen per week werken. Rust pakken en die bladzijdes lezen van de boeken die me aanstaren en gelezen willen worden. Ik heb een stapel mooie boeken nog om te lezen dus dat moet wel lukken. Wel moet ik dan mijn telefoon met het leuke spelletje vaker wegleggen. Verder zal ik deze maand weer veel gaan wandelen en in huis wat verder met opruimen want dat is toch wel heel fijn een opgeruimd huis. Ik heb in de woonkamer twee tafels opgeruimd en verbeterd en dat voelt beter. Verder weet ik nog niet wat de maand gaat brengen, we zullen het zien.

Fijne maand en hopelijk roert maart niet met zijn staart!