genieten

Op de planning Maart 2021; genieten

Genieten dat wil ik het woord van maart maken. Hopelijk is dat me gegund want we weten nooit wat ons pad kruist. Ik vind het belangrijk om te genieten van kleine en grote dingen maar vooral de kleine dingen. We vergeten vaak om van de kleine dingen te genieten maar ook die zijn belangrijk. 

Het is vreemd om in maart niet heel erg bezig te zijn met wat er op hardloopgebied komen gaat. Normaal waren dit de laatste weken voor de kwart marathon of zelfs de marathon want die liep ik in zandvoort een paar jaar geleden. Het hardlopen ben ik wel weer aan het oppakken maar dit doe ik echt heel rustig aan. Lekker op zondag een stukje hardlopen gevolgd door een wandeling.

Boeken lezen

Elke dag lezen dat gaat me steeds beter af. Even mijn boek erbij pakken en een hoofdstuk of een passage lezen. Dit moet gewoon kunnen want er zit genoeg tijd in een dag. Waar ik die tijd anders aan besteed; heel dom op mijn telefoon verdwalen. Welke boeken wil ik deze maand lezen dat vind ik nog best een lastige want er springt er niet direct één uit die zegt LEES MIJ EERST! Zou toch heerlijk zijn als dat wel zo was. Voor deze maand zet ik in ieder geval Anne Frank – Het achterhuis en Corina Bomann – Agneta’s erfenis op mijn planning om te lezen. De rest laat ik het nog even vrij welke boeken het gaan worden.

Genieten

Genieten vind ik belangrijk. Dit kan al heel simpel door het zien groeien van mijn plantjes, het knuffelen met Mevrouw Mieps, de tulpen of een bezoekje aan de varkens. Ik wil bewust nog meer gaan genieten van de dingen die ik tegen kom op een dag en minder zeiken. Want ook ik kan enorm zeiken op heel veel dingen. Me ergeren kan ik ook heel goed en dan vooral aan onze printer maar schiet ik er iets mee op? Nee totaal niet dus een andere instelling proberen. Ik merk dat ik genieten gewoon erg belangrijk vind en het is ook in het moment zijn.

Boek project finishen

Dat gaat deze week gebeuren en dan ga ik het resultaat laten zien aan jullie. Zelf zie ik de vorderingen al terwijl ik bezig ben maar alsnog ben ik benieuwd naar de laatste pagina’s hoe het eindresultaat zal zijn. Er zit aardig wat uur in deze creatieve bezigheid maar het was wel erg leuk om te doen.

30 day challenge

De 30 day challenge van deze maand wordt een challenge van Dear good morning. In maart doen we de challenge #deargoodwallsit voor #deargood2021. Iedere ochtend doe je een wall sit zo lang als je kan volhouden. Houd met een stopwatch bij hoe lang je de wall sit kan en noteer het in het schema. Kan jij jezelf per dag verbeteren? Ik vind het leuk om weer eens een actieve challenge te doen en ben benieuwd hoe het me vergaat.

Maak er een mooie maand geniet van de kleine dingen. Ga naar buiten wanneer het mag en zorg voor die natuurlijke vitamine D. Blijf gezond! Doe je ook mee met de Dear good morning challenge of heb je nog een boekentip deel het met me. 

Veel liefs