ortho plan

Op de planning maart 2024; ortho plan

Maart is aangebroken en dat betekend meer daglicht. De vogels die steeds meer gaan fluiten, de lammetjes het gras betreden en ik vandaag op 2 maart al het eerste gansje zag. Voor mij is maart ook het ortho plan horen. 

Ortho plan horen

Op woensdag 13 maart heb ik mijn tweede afspraak bij de ortho. Deze dag is het dan het ortho plan aanhoren. Dan heeft hij mijn foto’s, röntgen en 3d bekeken en die naast zijn aantekeningen gelegd. Ik ben heel benieuwd wat eruit gaat komen. Voor mezelf vallen er wel wat meer dingen op zijn plek. Hij vroeg toen of ik gespannen kaken had. Op dat moment zei ik nee maar wat denk je dat heb ik wel maar daar ben ik me eigenlijk nooit bewust van. Dat is er altijd al en dat ben ik zo gewend. Zou dit dan te maken hebben met mijn kaken? Momenteel stel ik mezelf in op het ergste scenario. Erg… hoe erg is het eigenlijk. Ja het is even heel ongemakkelijk en pijnlijk. Wat erna komt dat moet namelijk beter zijn dus daar ga ik voor. Het erge scenario is dus een kaakoperatie waarop ze mijn kaak gaan vergroten door de kaak doormidden te breken om even grof te zeggen. De beugel is misschien dan nog wel het makkelijke gedeelte. Het is nog even wachten voor we het plan weten en hoe dat allemaal plaats gaat vinden. Ondertussen maak ik een lijstje met vragen.

ortho plan

Weinig op de planning

Er staat weinig op mijn planning deze maand. Ik wil graag een mooie wandeling maken, bezig zijn met mijn zaadjes die ik geplant heb. Het balkon langzaam aan klaar maken voor de lente. Lezen en creatief zijn. Op mijn werk ben ik druk met één project afronden en nu klaar maken zodat iedereen bij ons dit kan doen. Met het oog op een operatie en er tussenuit zijn op het werk ben ik nog meer handleidingen aan het maken. Nadat ik ziek was heb ik er al een aantal geschreven maar ik weet zeker dat er nog een aantal bij gaan komen. Daar gaat zeker mijn focus op.

Thuis ben ik na de weken dat ik ziek ben geweest en herstellen nog niet heel actief. Kennelijk heeft het heel lang tijd nodig. Gelukkig komt mijn energie terug en wordt het thuis weer wat overzichtelijker. Ik ruim weer steeds meer op maar neem zeker de tijd om nog wat leuks te doen en mijn rust te pakken.

Zo heb ik een aantal series gekeken wat bij mij normaal maanden duurt. Heb ik een luisterboek geluisterd en ben ik lekker aan het journalen. Deze maand wil ik graag proberen twee boeken te lezen, een klein projectje haken, tekenen, mijn Pokémon kast herindelen en lekker bezig zijn met mijn plantjes en zaadjes.