meer lezen

Op de planning maart – Meer lezen

Maart roert zijn staart. Nou roer hem maar lekker de zonnige kant op. Ik ben klaar met de koude wind en sombere dagen. De sneeuw die opeens weer uit de lucht komt dwarrelen en de ramen die ijsvrij gemaakt moeten worden. Nee mij maak je er echt niet gelukkig mee. Een zonnetje die lekker naar binnen schijnt terwijl ik een boek lees daar kijk ik naar uit. Of lekker in de pauze lezen omdat ik in de zon ga zitten. Helaas moeten we daar nog even op wachten. 

Meer lezen

Ik wil echt meer lezen. De boeken die ik heb kijk ik echt naar uit om in te lezen. Helaas wanneer ik op een zondag alles heb gedaan in huis en ga zitten dan na een paar bladzijdes merk ik al dat het moeilijk wordt om mijn ogen open te houden. Ik kom dan helemaal in de ontspan modus. Hoe ga ik dan meer lezen? In de ochtend bij het ontbijt mijn boek openslaan en niet tiktok of youtube. Voor ik begin met werken nog even een paar bladzijdes want vaak ben ik echt te vroeg op mijn werk dus kan dat makkelijk. In de pauze proberen te lezen al zal dit lastiger zijn met iedereen om me heen. Na het werk even lezen, dit zal lastig worden door de series die we kijken maar dan maar daarna. Het hoeft niet veel te zijn maar lezen, genieten van de pagina’s daar gaat het om. Wanneer ik vaker op de dag lees dan pak ik zeker het boek wat ik aan het lezen ben ook sneller op. Waarom? Omdat ik dan echt in het verhaal kom en wanneer ik om de dag lees zal ik minder in het verhaal zitten.

meer lezen

Alleen maar lezen in maart?

Natuurlijk ga ik niet alleen maar meer lezen in maart. Ik ben helemaal verslaafd aan haken. Binnenkort zal ik daar wat meer over vertellen en van laten zien. Ik had me voorgenomen om dit jaar te leren haken en dat is gebeurt. Stoppen ga ik er nog niet mee want wat is het leuk om te haken. Wat kan je veel leuke dingen maken. Soms is het echt wel lastig en begin ik opnieuw en opnieuw. Wanneer het dan uiteindelijk lukt dat is dan wel weer heel tof. Daarnaast is het een bezigheid wat me ontspanning bied en dat is me heel veel waard.

Van Uitgeverij Mus heb ik drie prachtige exemplaren mogen ontvangen en daar ga ik mee aan de slag. Welke het zijn? Mystieke dieren, Fijne lijntjes en Verhalen uit het bosrijk. Creatieve boeken waar ik lekker in kan kleuren en mee aan de slag kan gaan. Geef mij iets om creatief mee te zijn en ik ben gelukkig. Het hoeft niet duur of groot te zijn als ik maar lekker creatief bezig kan zijn. Dat is met haken net zo je hebt een bolletje nodig en een haaknaald en je kan het zelf zo gek mogelijk maken maar dat hoeft niet.

Ik hoop deze maand dus lekker creatief bezig te zijn en veel te lezen. Ben benieuwd of het me gaat lukken om rust hier voor te vinden en wakker te blijven