focus

Op de planning mei 2019 – focus

Waar er eerst bijna niks in mijn agenda stond, op werken na dan, staat mijn agenda opeens enorm vol. De zonnige maanden komen eraan en dan hebben we veel vaker een volle agenda. Naast de afspraken staan er ook andere dingen op mijn planning. Hoe hou ik de focus op de belangrijke dingen en rust?

Events in de maand mei

18 mei sta ik voor een uitdaging en dat is de Muddy Angel Run in Amsterdam. Voor het eerst ga ik een obstackle run doen waar modder aan te pas komt. Samen met de #anitamuddyangels ga ik dit beleven. Het leuke is dat Rianne ook mee gaat doen. Wil jij ook mee doen dan kan ik je 25% korting geven. Stuur me een berichtje en ik stuur je de link.

Op 19 mei sta ik in Rotterdam aan de start van de Kika Run. Namens Flexpower mag ik hieraan mee doen en dat vind ik echt heel tof. Een run die ik een aantal jaren geleden deed op mijn verjaardag ga ik nu weer doen in het mooie Rotterdam.

Een twijfelgeval, ik denk het wel, ik denk het niet dat is wat ik bij deze tot nu toe denk. Op 30 mei is de hemelvaartsdagloop in Lekkerkerk. We gaan zien of ik mee ga doen of niet, het voordeel is, inschrijven is op de dag zelf dus lastminute kan altijd.

Food, friends en familie

Met vrienden gaan we sushi eten, echt een hele groep waar we vaak in de zomer mee optrekken, lekker chillen mee in de tuin bij iemand, bbq aan en voor de meesten een hoop drank. Dit keer gaan we het seizoen inluiden met sushi en dat vind ik wel erg gezellig. We gaan ook gezellig bij mijn ouders een hapje eten, wat we daar eten dat weet ik nog niet.

Mijn stapel te lezen boeken

De stapel te lezen boeken is groot, Deze maand kan je sowieso een recensie verwachten van Mademoiselle Coco Chanel. Houd hiervoor 18 mei in de gaten want dan mag ik twee keer een exemplaar van dit boek weggeven. Voor lezen ga ik echt weer meer tijd maken. Wat wel lastig is nu het sporten weer omhoog gaat en ik soms gewoon ook even niks doe of in slaap val. Maar de boeken die op me liggen te wachten schreeuwen me echt toe. Leerzame boeken maar ook romans dus genoeg keuze weer.

Sporten en focus

Sinds Rotterdam zit ik in een goede flow. Helaas heb ik wat pijntjes hier en daar maar ik ben ervan overtuigd dat dit met goed trainen weer weggaat. Juist door bewegen heb ik er minder last van. Juist bij lang stilzitten merk ik het vervelende gevoel. Mijn focus ligt deze maand heel erg op de basis. De basis is mijn core. 5 kilometer rondjes die met gemak gelopen worden. Rust. Balans is de key en die ga ik zeker wel vinden. Een heel belangrijk punt waar ik echt mee aan de bak moet is mijn adem. Ik haal bij inspanning heel kort adem. Het is beter om goed te ademen dan hebben ook de spieren er profijt van. Ik ga hiermee aan de slag door ademhalingsoefeningen te doen.

Sporten dat gaat samen met voeding. Hoe meer ik sport des te meer honger heb ik. Belangrijk is dat ik genoeg water drink. Drinken is belangrijk zodat ik genoeg gehydrateerd ben voor het sporten en daardoor tijdens het sporten niks nodig heb. De afgelopen tijd let ik al op dat ik meer groenten en meer fruit eet en dat werkt momenteel heel goed. Op het werk eet ik maar één koekje en dat is voor mij best bijzonder.

Motiverende gesprekken hebben ervoor gezorgd dat mijn focus nog meer aan staat. Ervaringen uitwisselen, elkaar wijzen op dingen en gewoon even je ei kwijt  zorgt dat ik weet dat er de komende tijd weer goede stappen gezet gaan worden.

Wat zorgt er bij jouw voor dat je focus aan staat?