vol

Op de planning mei 2020 – Hou vol

Hou vol, blijf nog even thuis. Blijf op gepaste afstand van iedereen. Het is zo fijn dat we in Nederland nog zo veel mogen maar ik denk dat heel veel mensen dit niet beseffen. We zitten niet allemaal thuis terwijl in heel veel landen er een totale lockdown is of je maar een paar uur naar buiten mag. Wij zijn dus nog heel vrij maar ik ben bang dat we onze vrijheid toch weer een beetje in moeten leveren dalijk. Ik hoop het niet dus als we allemaal nog afstand houden en zo veel mogelijk thuis blijven helpen we elkaar. 

Nog een maand thuis wat ga ik doen?

Officieel had vandaag mijn drie weken vakantie begonnen. In alle dertien jaar dat ik hier werk ben ik nog niet zo lang vrij geweest en dat gaat ook nog niet gebeuren. Mijn vakantie gaat niet door. Toch neem ik dagen vrij omdat het fijn is om vrij te zijn en dingen te kunnen doen op een ander tijdstip dan de avonduurtjes. Bijna alle weken in mei zal ik maar drie dagen werken, behalve de laatste week dan werk ik weer vier dagen. Wat ik zoal doe op deze dagen? In en om het huis klusjes zoals kasten opruimen, de galerij schoonmaken, hopelijk deze maand lekker veel lezen, kleuren, sporten en misschien wat nieuwe recepten proberen. Maar soms ook gewoon even helemaal niks.

vol

Wat voor kleine dingen wil ik doen zodat deze maand fijne momenten heeft ondanks dat we binnen blijven?

Creatief bezig zijn; mijn black journal bijhouden en daarin pagina’s creëren die ik mooi vind maar ook experimenteren met wat er kan op zwart papier. Hopelijk gaat het deze maand beter lukken om dit bij te houden want het is echt leuk om te doen.

Elke dag lezen; Een klein stukje lezen in een roman of in een inspirerend boek is een must. Het hoeft niet veel te zijn al is het alleen een mooie tekst die ik even lees maar wel even dat moment pakken. Er liggen zat boeken te wachten om te lezen dus gebrek aan leesvoer is er niet. Het boek Dingen anders doen van Lianne Keemink ben ik in begonnen en zal vast deze maand er veel bijgepakt gaan worden om even in te lezen.

Nieuwe recepten; Nieuwe recepten uitproberen om ons assortiment aan eten uit te breiden. Mijn moeder heeft al een paar recepten gestuurd en ik ga hier de kookboeken ook nog even doorspitten op zoek naar een lekker gerecht.

We gaan weer kijken wat deze maand ons gaat brengen. Ik ga weer proberen elke dag te wandelen want dat vind ik echt heel fijn. Het is heel ontspannend om even buiten te zijn terwijl bijna iedereen binnen zit, hierdoor hou ik het ook vol. Het is veel minder opletten op de afstand tussen elkaar en het is gewoon lekker rustig op het dorp wanneer ik laat in de avond ga. Vaak wandel ik dan alleen, heel soms samen. Ik luister dan naar podcasts dus mocht je nog echte aanraders hebben laat het me weten.

Fijne maand mei en hou vol!