Tijd nemen

Op de planning mei: Tijd nemen

Vijf artikelen verschenen afgelopen maand online en dat was het. Ik begon met de Relax take it easy maar zo relax en easy was de maand niet. Heel spontaan begon ik met klussen. Het klussen brengt een hoop troep met zich mee en meer werk. Gelukkig zie ik waar we heen gaan maar het is voor mij ook onrust, geen geduld om te lezen of te bloggen daar ga ik wel verandering in brengen en ga ik tijd nemen om te lezen en bloggen.

Waarom dan nu weer een post?

De verbouwing is nog niet klaar. We zullen nog veel moeten doen en gaan doen en toch ga ik de tijd voor het bloggen weer pakken. Ik mis het schrijven, het delen van mijn foto’s, jullie laten weten welk boek ik gelezen heb en nog veel meer.

De afgelopen week was ik vrij en stond in het teken van klussen. We hebben op de bovenverdieping de vloerbedekking eruit getrokken. Eronder kwam een houtenvloer tevoorschijn. Een houtenvloer die erg mooi is maar wel een likje verf kan gebruiken. Dus de vloer schuren en verven, schuren en verven. Ondertussen verzon ik het om een muur te verven en het behang eraf te trekken. Dus er komt meer bij kijken dan dat ik eerst had gedacht. Daarnaast zijn we gelijk goed aan het opruimen. Dat is dan wel weer erg lekker.

De eerste kamer is af en we verplaatsen nu naar de andere kamer. Hierdoor komt de kamer die klaar is vol te staan met spullen. Gelukkig wel tijdelijk. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat en daarna hebben we het volgende project al verzonnen. Zo blijven we denk ik wel even bezig. Heel de tijd klussen is natuurlijk niet de bedoeling rust moet er ook wel gepakt worden. Tijd nemen om te wandelen, lezen, sporten of gewoon even te zitten en niks te doen.

Tijd nemen

Deze maand wil ik echt tijd nemen om te lezen, te schrijven, foto’s te maken en echt Relax take it easy te doen en dat samen met de verbouwing de nog bezig is. Dat betekend misschien soms een uur even knallen in huis om op te ruimen en glad te ruimen maar daarna kan ik wel klussen of ontspannen lezen. Het is belangrijk om tijd te nemen voor dingen die mij ontspanning brengen want dan kan ik alleen maar met meer zin weer aan de slag op mijn werk of met het klussen. Het werkt allemaal met elkaar mee. Het punt is wel dat ik het moet zien. Zien wat er echt moet gebeuren en wat er nog even kan wachten.

Tijd nemen

Sinds een week neem ik elke dag minimaal 5 minuten de tijd om mijn Mindgym journal in te vullen. Snel zal ik hier meer over delen. Het is fijn even die rust te pakken en bezig te zijn met de vraag die wordt gesteld. Een rust moment in de avond vind ik het. Deze tijd neem ik nu sinds een week. Of ik het volhou dat moeten we nog zien maar daar ga ik wel mijn best voor doen.

Mei vliegt altijd voorbij

Voor mijn gevoel is mei altijd de maand die voorbij vliegt. Veel ga ik niet echt op de planning zetten want eigenlijk weet je nooit op het moment of het door kan gaan. Er mag weer meer, de regels zijn versoepeld maar de behoefte om direct overal heen te gaan die is er zeker niet. Ik heb het idee dat het echt nog niet allemaal zo goed gaat. Op een rustig tijdstip heb ik even genoten van een uitje aan de Intratuin en de action. De Intratuin was heel fijn, de action vond ik aan de drukke kant. Mij zie je niet in allerlei winkels nu gelijk duiken. Mijn kleding gaat gewoon nog een rondje mee, behalve als ik uit nog een spijkerbroek scheur en we hebben spullen genoeg om ons thuis te vermaken. Het balkon heb ik opgevrolijkt met planten en binnenkort krijg ik een appelboom dus is daar lekker veel groen en kleur aanwezig. In huis heb ik nog genoeg boeken te lezen, series te kijken, veel creatieve dingen te doen en nu ook een aardige verbouwingsklus.

Wat ik wel mis

Wat ik wel mis is het afspreken met Nicole, elkaar zien bij evenementen en de makkelijkheid hoe het allemaal ging in 2019. Als het allemaal lukt zien we elkaar deze maand en gaan we een wandeling in Rotterdam doen. Gewoon lekker wandelen, kletsen, eten. Daarnaast mis ik het onbezorgde, het minder hoeven nadenken over alles. Niet hoeven checken of ik mijn mondmasker bij me heb, of dat ik mijn handen wel gewassen of gedesinfecteerd heb. Het zijn misschien kleine dingen maar momenteel wel heel belangrijk om te doen.

Helaas begint de maand mei wat fris maar ik ga er proberen een fijne maand van te maken en wat leuke dingen met jullie te delen.