vrije dagen

Op de planning mei; vrije dagen

Terwijl de laatste dag van april is aangebroken. Zit ik hier met mijn laptop opengeklapt en een blanco pagina voor me. Een blanco pagina voor de maand mei. Wat ga ik allemaal doen in mei, wat zijn mijn plannen? Het is iets waar ik zeker over na wil denken met aardig wat vrije dagen deze maand. Wat wil ik met deze vrije dagen gaan doen?

Soms wist ik maanden van te voren al wat ik met mijn vrije dagen wilde doen. Deze waren binnen no time gevuld. Tegenwoordig ben ik heel tevreden met lekker thuis zijn op vrije dagen. Zorgen voor mijn planten. Kijken hoe alles groeit, verpotten, nieuwe zaden zaaien en inlezen.

Wanneer dat dan gedaan is kan ik heel relaxt kleuren op het balkon, lezen in het zonnetje, een film kijken of een fijne wandeling maken midden op de dag. Het hoeft allemaal niet groots te zijn wat ik doe of beleef. Rondom huis is toch het fijnste om te zijn.

Een aantal punten die deze maand op het lijstje staan om te gaan doen

Route trip kringloopjes samen met mijn vriend. Heerlijk struinen door de gangpaden op zoek naar een leuk plantenpotje, dat ene boek wat ik nog wil lezen of gewoon genieten van alle troep en met lege handen naar buiten lopen. Een route bedenken die we nog niet hebben gehad vind ik vaak leuk. Daar noteer ik dan uit welke we leuk vonden en daar kunnen we nog een keer heen. Wordt het een nieuwe route of een oude dat weet ik nog niet.

Wandelen staat zeker op mijn planning. Vanuit huis door de Krimpenerhout en dan bijna elk bochtje en pad kruisen. Wel een hele uitdaging om elk pad te vinden en kruisen maar dat lijkt me wel een leuke om te doen.

vrije dagen

Of ik het nu ga doen of later dat weet ik nog niet maar het lijkt me wel weer een keer leuk om naar de training van Feyenoord te gaan. Het seizoen is bijna voorbij dus ga ik nog naar één van de laatste trainingen of ga ik pas in augustus of oktober? Dat laat ik nog even open. Een week vrij is zo voorbij en wil hem niet helemaal vol stampen. Er zit een verjaardag bij, Hemelvaartsdag en onze normale weekend bezigheden.

Mijn blog heeft geen vrij

Tijdens mijn vrijde dagen lijkt het me een goed idee om bezig te zijn met mijn blog. Stukjes te schrijven, foto’s te maken, inspiratie op te doen. Het is iets wat ik graag doe maar vaak te weinig energie voor heb na het werk, zeker in de wintermaanden. Ik heb nog leuke foto’s om te delen, mooie boeken om over te schrijven en updates te geven over de 24 van 2024.

Uiteindelijk kan ik een hele planning maken maar ik weet dat het zo niet werkt. Het weer speelt een grote rol en waar we op die dag zin in hebben. Mijn grootste voornemen is om te genieten van de maand, de lente, de temperatuur die oploopt en de dingen die ik ga doen.