lekker

Op de planning november 2020; Lekker lezen

Dit jaar heeft maar twee normale maanden gehad. Januari en februari waren de normaalste maanden die er waren en juist toen was ik lekker aan het lezen. Ik had de normale rust om te lezen en dat ontbreekt de laatste maanden zeker wel. Een soort onrustig gevoel heb ik vaak en dan kom ik niet lekker in mijn boeken.

November is al aangebroken

Één van de laatste maanden van 2020 is aangebroken. Ondanks dat we dit jaar weinig hebben kunnen doen naast werken is het jaar enorm snel voorbij gevlogen. November weten we niet hoe die gaat verlopen. Gaan de regels aangescherpt worden of blijven we doorgaan hoe we nu bezig zijn. We zullen het waarschijnlijk van de week horen voor aankomende weken wat we kunnen en mogen doen. Wat ik heel fijn vind is dat het wel heerlijke dagen zijn om binnen te zitten. Wanneer het regent is het perfect om thuis op de bank te zitten met een boek en lekker te gaan lezen. Of in de regen lopen dat kan ik gewoon ook lekker vinden in de herfst. Maar natuurlijk ook de veranderende natuur is fijn.

Lekker lezen

Wat bedoel ik met lekker lezen. Ik wil elke dag lezen deze maand. Verdwalen in de heerlijke verhalen die ik in de boeken vind. Met een aantal boeken die ik heb zal dit niet moeilijk worden want die stralen al feel good uit. Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends wakker te worden mijn ontbijt klaar te maken en terwijl ik mijn ontbijt eet een paar bladzijdes te lezen. Wanneer ik thuis kom van werk doe ik dit te weinig dus in de avonduurtjes moet ik gewoon het boek openslaan en gaan lezen. Alleen maar streams kijken of slapen is niet de oplossing om mijn leesflow weer helemaal terug te krijgen en de boeken gelezen te krijgen die ik wil lezen.

Lekker

Kleine aanpassingen in huis

Al enkele maanden groeit mijn planten verzameling. Het begon met een plant bij mijn schoonouders vandaan. De clivia kwam in huis in een grote pot die we zwart spoten. Ik kocht een klein plantje omdat mijn zus een te leuk potje voor me had gekocht. Bij mijn moeder kwam de spathiphyllum en de hedera vandaan. Het was leuk om te zien dat de planten het naar hun zin hadden en gingen groeien. Helaas de kleine plantjes niet want die vonden de hitte niet leuk. De rest deed het goed. Er kwam een stekje bij mijn werk vandaan, een pilea bij een vriendin vandaan en zo kwam er meer en meer groen in huis. Ik ging lezen over planten, keek video’s die Emiel me aanraadde want die is ook gek op planten. Nieuw zijn twee potjes met stekjes van de Hoya gemaakt door mijn schoonvader. Al dat groen is leuk in huis en maakt het levendiger.

Planten zijn een kleine aanpassing maar maken het leuker. Helaas zijn er meer dingen aan vervanging of verbetering toe en daar wil ik aankomende maand eens naar kijken wat er gedaan kan worden. Kleine plannen maken om het huis beetje bij beetje aan te passen. Het kan al heel simpel door een kwastje ergens overheen te halen of een beetje op te ruimen. Een andere print in een lijst of iets ophangen.

We gaan zien wat deze maand ons gaat brengen. Blijf gezond en let goed op jezelf.