laatste twee

Op de planning november; Laatste twee maanden aangebroken

November is aangebroken. De laatste twee maanden van het jaar zijn daarmee ook aangebroken. Zijn er nog dingen die ik per se dit jaar wilde bereiken of wilde doen. Gaat dat nog plaatsvinden. Dit zijn dingen om over na te denken en om bij vooruit te gaan kijken. 

De laatste twee maanden zijn aangebroken

De laatste twee maanden zijn dus aangebroken. Vanzelfsprekend kom ik dan aan bij mijn 23 van 2023 lijst. Wat is er gebeurd, wat kan er nog gebeuren en wat schrap ik door. Heb ik wat geleerd van een lijst maken voor het jaar? Daar kan ik zeker ja op zeggen. Het leven bestaat niet uit een lijst afvinken. Al vind ik het afvinken van lijstjes heel erg fijn. Dagelijks streep ik lijstjes af. In mijn journal en op mijn werk ik streep er elke keer weer dingen van de lijst af. Deze lijsten zijn voor één dag, misschien twee dagen of een week. Die lijsten zijn er voor een datum, de 23 van 2023 is voor een jaar, geen datum ingevuld wanneer het plaats gaat vinden. Dat is dus de grootste fout. Geen datum is geen planning.

Veel van mijn lijst is er dus niet gebeurt en nu de laatste twee maanden zijn aangebroken zullen er aantal dingen zeker niet meer plaatsvinden. Ik ga niet als een gek alles nog afvinken. De lijst wordt nagelezen en eens goed bestudeerd deze maand en worden er strepen gezet.

aangebroken

Creatief en lezen

Nadat ik vrij ben geweest ben ik na een week nog in een relaxte modus. Die hoop ik best lang vast te gaan houden. Of het me gaat lukken dat weet ik zeker niet. Wat ik doe om me te blijven ontspannen? Journalen. Noteren wat ik die dag wil doen. Tegenover de badkamer schoonmaken staat bloggen of haken. Ben ik in huis bezig geweest is het tijd voor een pauze en wat leuks doen dus even kleuren, journalen, lezen of haken. Creatief bezig zijn is voor mij enorm ontspannen. Met de hoeveelheid kleurboeken en leuke projectjes die ik overal zie ben ik nog lang niet klaar met creatief bezig zijn.

Lezen hoop ik deze maand genoeg te doen. Ik heb een super leuke novelle mogen ontvangen op de valreep van oktober, ben begonnen in mijn kerstboek en heb nog genoeg liggen.

Ik ga proberen het ontspannen gevoel vast te houden, te genieten van de natuur, het thuis zijn met de kaarsjes aan en de katten bij me en we gaan wel zien wat de maand november me brengt. Kom maar op met de laatste twee manden van 2023