herfst

Op de planning oktober – Het is herfst

De warme dagen zijn voorbij. Het is echt herfst. De prachtige kleuren komen weer tevoorschijn maar daarmee helaas ook de regen. Toch kan de regen heerlijk zijn. We hebben al een wandeling gemaakt in de regen om kastanjes te rapen en dat was toch best wel leuk zo samen. Het is maar wat je er zelf van maakt op zo’n regenachtige dag. 

Na mijn weekje vrij in september wist ik dat na vier weken werken weer een week vrij gepland stond. En die week komt nu toch echt lekker snel dichtbij. Een week vrij in de herfst. Zo lekker. Tijd om herfstwandelingen te maken, paddenstoelen te spotten, lezen terwijl het keihard giet en gewoon doen waar ik weer op dat moment zin in heb. Want wie weet komt er van lezen en wandelen weer helemaal niks als ik me dat voorneem.

Wat ga ik doen?

Wat ik deze maand allemaal ga doen dat weet ik nog niet precies. Mijn agenda is niet vol vol maar er is genoeg te doen. Met Nicole ga ik een rondje hardlopen en daar heb ik zeker zin in want met haar samen loop is altijd gezellig. Waar we dat rondje gaan lopen weten we al een tijd maar jullie gaan dat vanzelf zien. Voor mezelf vind ik het belangrijk om lekkere rondjes te gaan hardlopen. Genieten van de meters of kilometers die ik maak. Niks moet alles kan.

Foto’s maken in de herfst is erg leuk. Ik heb nog zat fotomagazines liggen om wat inspiratie uit op te doen. Vind ik het daar niet dan spot ik even op pinterest en hoop ik zelf ook wat mooie plaatjes te maken.

herfst

De stapel boeken die ik te lezen heb daar zitten denk ik echt pareltjes tussen. Ik doe echt iene miene mutte want ik kan of wil niet kiezen tussen de boeken. Er zitten inspirerende boeken tussen maar ook ontroerende en spannende. Heerlijk zo divers, geef mij niet maar één genre. Welke boeken je zeker voorbij gaat zien komen; Hou me vast zoals ik was en Op de vlucht.

De herfst betekend ook meer binnen zijn maar ik wil wel voldoende bewegen en eigenlijk mijn 10.000 stappen per dag en 100% voortzetten. Dus gewoon nog even naar buiten of binnen de extra stappen maken want soms zijn het er echt nog maar 200 stappen en dan ben ik er al. Maar er zijn ook dagen dat ik 3000 stappen heb uit mijn werk en dan regent het wat doe je dan? Nou met de paraplu naar buiten en gewoon even genieten van het buiten zijn en de rust. Wel moet ik leren meer stappen overdag te zetten want dat scheelt gewoon heel veel stappen in de avond.

Wat de maand verder gaat brengen? Ik laat me verrassen! Sowieso moet er natuurlijk gewerkt worden, heb ik nog steeds allemaal ideeën die ik wil uitwerken maar er blijft maar 24 uur in een dag en 7 dagen in een week.

Ik schreef dit stukje tekst en toen ik klaar was pakte ik mijn telefoon. Daar had ik een berichtje van Sport Center Time out. Een super leuk berichtje want ik heb een startnummer gewonnen voor de Halve van Capelle. Super leuk om deze te lopen, een loop die eerst de Schollebosloop was en ik al jaren aan mee wilde doen maar elke keer niet uitkwam. Ik ga dus zondag de 10 km lopen. Lekker in de buurt en dat is enorm fijn. Zo dat is al verrassing nummer 1.