creatieve planning

Op de planning september 2023: creatieve planning

Creatief bezig zijn vind ik heerlijk. Met pen en papier of met hout en verf dat maakt mij niet uit. Deze maand heb ik een creatieve planning. Althans ik hoop dat het een creatieve planning blijft. Een echte agenda heb ik niet echt en soms vind ik dat heel erg lastig maar een journal heb ik wel. Daar begin ik in en dan stop ik. Een paar weken of maanden verder dan pak ik het weer op. Daar wil ik verandering in brengen. 

Creatieve planning

Een journal helpt bij plannen, noteren, onthouden enz enz. Bij mij staat er onder andere een weekoverzicht in en dan kan ik elke dag invullen wat er gedaan moet worden. Nu staat er elke dag journalen. Dit betekend de planning voor de andere dag maken maar ook spreads maken voor de komende weken. Op deze manier komen alle spreads er al in te staan voor het die week is en zo kan het als een agenda gebruikt worden.

Met een journal bezig zijn is voor mij gelijk creatief want ik plak er stickers bij en maak het een mooi geheel. Wanneer ik mijn planning maak voor de dagen dan wordt het dus ook een creatieve planning. Er moet gehaakt worden, gekleurd, gelezen maar zeker ook gewerkt in en om huis. Het is een balans tussen plezier en werken. Door de journal vergeet ik minder wat ik allemaal zou willen doen. Soms komt er niks van de planning en dat mag zeker.

Wat staat er nog meer op de planning in september

September is een maand waarin er weer veel drukke dagen op het werk zullen zijn maar dat vind ik niet erg de tijd vliegt dan voorbij. Mijn rust pak ik dan voor het werk wanneer ik ruim op tijd aankom en nog even ga haken of lezen. In de pauze probeer ik zeker mij rust te pakken door op tiktok te scrollen of mijn boek erbij te pakken en een paar bladzijdes lees. Voor deze maand heb ik een aantal actieve doelen waar ik badges mee kan halen op mijn garmin account. 20 activiteiten, 4 uur gains, 15 uur wandelen en zo nog een paar. Een mooie stap achter de deuren niet alleen digitaal heb ik deze. In mijn journal heb ik er een mooie pagina voor gemaakt.

Verder laat ik het komen zoals het is deze maand dat lijkt me het beste. Meegaan op de bewegingen van de dag en de gebeurtenissen van de week en maand.