genoeg

Op de planning september – Is een weekje vrij genoeg

De zomervakanties zijn voor de meeste mensen achter de rug. De kinderen zijn weer naar school en het normale ritme start weer. Daarom is het nu tijd dat ik vrij neem. Al weken wist ik dat ik nog vijf weken kon plannen om vrij te nemen. Twee weken geleden dan eindelijk maar eens de kalender groen gekleurd voor mijn vrije dagen. Voor September staat er daarom één week vrij gepland. Daar kijk ik naar uit en als dit online staat dan duurt dat niet lang meer. Ik werk deze eerste week van september en dan begint mijn week vrij.

Een weekje vrij daar keek ik steeds meer naar uit. Maar is een weekje vrij genoeg? De drukke weken zijn nu voorbij. Iedereen is terug van vakantie. De eerste editie van de krant waar ik aan werkte ligt bij de drukker en zal in mijn vrije week bij mij op de deurmat vallen. Ik neem vrij van mijn werk om aan de slag te gaan met de dingen waar ik normaal minder de tijd voor heb. Zo heb ik allemaal ideeën voor mijn blog maar geen tijd om ze uit te werken. Heb ik boeken liggen die ik wil lezen. ….. Ho stop ik heb maar een week vrij! Een planning maken voor deze week zal geen overbodige luxe zijn.

genoeg

Events in de maand september

Heel eerlijk hoop ik niet dat ik nu iets vergeet wat in mijn agenda had moeten staan maar ik heb nul events gepland staan voor deze maand. Ik had op 1 september de Strong Men Run namens Flexpower maar ik ben heel verstandig geweest en heb me afgemeld. 12 km met obstacles en een rug die niet mee werkt dat gaat niet. In mijn plaats gaat Nicole haar zoon meedoen. Zo fijn dat er iemand anders mee kan doen. Verstandig zijn is soms heel lastig maar wel nodig en hoe het nu opgelost is ben ik heel blij mee.

Wat ga ik doen?

Geen events, een weekje vrij maar wat ga ik dan doen? Heel eerlijk weet ik het allemaal nog niet precies. Ik hoop deze maand lekker te kunnen trainen en een fijn ritme te pakken te krijgen. Dat ritme is dan voor meerdere dingen. Ritme in mijn dagelijkse dingen, het trainen en mijn/onze voeding. Natuurlijk weet ik wel genoeg dingen die ik wil gaan doen gelukkig en een paar dingen moet ik nog over nadenken. Sowieso wil ik wandelen, wandelen door het Kralingse bos en het Loetbos.  Het Kralingse Bos kom ik graag samen met mijn vriend. Naar de hertjes om ze groenten te geven (wat veel beter is dan brood wat heel veel mensen doen), wandelen over de steigers naar de kinderboerderij en even genieten van de beestjes en via het bos weer terug naar de auto.

Het Loetbos ligt in Lekkerkerk en is een mooi gebied om te wandelen dichtbij huis. Wie weet ga ik daar in mijn vrije week wandelen met mijn moeder. Er schijnt een grote mol te liggen en daar ben ik wel benieuwd naar. Het moet wel een mooie dag zijn want we houden zeker niet van om in de regen te gaan wandelen. Dit keer geen hele fietstocht dus met mijn moeder wat we nu al een paar keer hebben gedaan als ik vrij was. Ik ben zo stom geweest om mijn fiets nog steeds niet te laten maken dus fietsen wordt het niet.

genoeg

Er zijn genoeg leuke events in de omgeving. Van 2 tot 7 september is het verlichtingsweek bij de molens op Kinderdijk. Hier ben ik nog nooit geweest, wel vlakbij de molens natuurlijk maar nog nooit naar de verlichtingsweek geweest. Het is gewoon met de pont overvaren en ik ben er al. 6, 7 en 8 september is het wereldhavenfestival in Rotterdam wel heel tof om weer eens heen te gaan. Het dagprogramma is heel anders dan vroeger maar de avond is er nog vuurwerk. Helaas geen grote artiesten meer zoals vroeger Kane toen kwam. Nog geen idee of ik naar een van deze twee events ga. In een dorp verder is een rommelmarkt waar we waarschijnlijk wel even heen gaan.

De stapel boeken die ik had liggen slonk en opeens steeg hij weer heel snel. Er zitten vier boeken tussen die ik niet heel makkelijk weg lees. Dit ligt niet aan het onderwerp of de schrijver. Het zijn boeken waar ik gewoon echt mijn aandacht bij wil houden en de info echt in me op wil nemen. Ik wil dus zeker goed de tijd nemen om deze boeken te gaan lezen. Vaker gewoon even een rustig plekje op zoeken om te lezen. Wanneer ik in de woonkamer zit ben ik snel afgeleid en er zit er één naast me die nogal van praten houd, niet per se tegen mij maar tegen de tv bijvoorbeeld. Dus dan kijk ik al snel mee met waar hij naar kijkt.

10.000 stappen per dag

Mijn 10.000 stappen per dag hoop ik deze maand goed verder te kunnen zetten. Wandelen is heerlijk dus dat moet vast goed komen. Het is geen moeten verplicht. Ik heb gemerkt dat ik het fijn vind om naar buiten te gaan na het werk of na het eten. Even genieten van de buitenlucht, frisse lucht en de stilte van het dorp. Dat ik dan ook af en toe Pokemon speel en daardoor challenges haal is mooi meegenomen.

Een week vrij, is dat genoeg? Nee zeker niet maar ik ga er gewoon genoeg van genieten. De andere vrije week duurt daarna niet lang.