planning van januari

Op de planning van januari 2022

Een nieuw jaar, een nieuwe maand en de planning van januari is tot nu toe nog helemaal leeg. Natuurlijk is mijn planning niet helemaal leeg want er moet gewoon weer gewerkt worden. Wat zou ik graag een maand helemaal vrij zijn echt helemaal opladen en doen waar ik zelf zin in heb. Of gewoon helemaal niks doen en met een dekentje op de bank kruipen. Helaas kan je momenteel niet alles doen waar we zin in hebben. Al zou ik me thuis ook perfect kunnen vermaken. Nog genoeg boeken te lezen, films te kijken en spullen uit te zoeken. 

Januari 2022 begint eigenlijk een beetje hetzelfde als vorig jaar. Nog steeds covid alleen nu een ander variantje. Verzonden wij vorig jaar de vaccinatie brieven voor de eerste vaccinatie, kunnen we nu bijna zelf onze booster gaan halen. Het is een vreemde wereld waar we momenteel in leven. Geen idee of het ooit weer helemaal normaal wordt maar zeker wordt het nooit meer als hiervoor. De verdeeldheid is zeker opgetreden. Mensen zijn te verschillend en de meeste mensen kunnen er heel slecht tegen als je een andere mening hebt. Het is dus nog belangrijker om te waarderen bij welke mensen je gewoon je zelf kan zijn.

De boeken die op de planning van januari staan

Voor deze maand heb ik twee boeken gekozen die ik graag zou willen lezen en die nog in mijn kast staan. Het zijn; Corina Bomann – De kleuren van schoonheid – Sophia’s hoop en Robin van ‘t Haar & Timon de Jong – … en ik hoop nog vele brieven. Twee boeken als doel. Gewoon klein beginnen en het mogen er altijd meer worden maar het boek van Corina Bomann is al 401 bladzijdes dus niet een dunboekje wat je zo even wegleest. Het tweede boek lijkt me een heel bijzonder boek. Daarnaast wil ik Harry Potter uitlezen, ik ben vorig jaar begonnen in het eerste deel en ja toen kwam er een ander boek en toen vergat ik elke avond een stukje te lezen.

Bewegen in januari

Hopelijk gaan de sportscholen weer open zodat ik weer lekker kan bewegen in de sportschool. Hoe blij ik ben dat ik blijf bewegen ondanks dat het thuis is het is toch anders. Onze sportschool heeft de mogelijkheid om buiten te sporten maar heel eerlijk vind ik dat voor nu echt heel erg koud. Wie weet sta ik er opeens binnenkort wel maar mij nu nog niet gezien. Ik wil proberen lekker te blijven bewegen omdat ik me daarbij ook fijn voel. Ik voel dat het goed is voor mijn lichaam maar ook mijn hoofd gaat er heel goed op. Even helemaal concentreren en nergens anders mee bezig zijn. Dat vind ik heerlijk daarnasst zien dat je beter en sterker wordt ja dat doet wel wat met me. Bewegen voor mij is trouwens heel divers. Het ligt er heel erg aan waar ik zin in heb of behoefte aan. Zo doe ik krachttraining, yoga, wandelen, hardlopen, hoelahoepen of workout video’s via youtube. Wat het bewegen ook is ik wil het lekker blijven doen in januari en op deze manier meer uit de dag halen. Van bewegen krijg ik energie.

Wat er verder deze maand gaat komen heb ik nog geen idee van. Ik ga in ieder geval genieten van de dingen die ik ga doen en zo veel mogelijk proberen te vergeten in welke situatie we met zijn alle zitten. Het is niet mijn ogen sluiten voor wat er in de wereld speelt maar tussen de momenten dat ik het wel hoor en lees bewust kiezen om er even niet mee bezig te zijn. Ik hoop lekker met mijn blog bezig te kunnen zijn deze maand en wat ideetjes die er liggen te kunnen uitwerken. Creatief bezig zijn en de tijd te nemen om een serie te kijken. Genoeg te doen.

Geniet van januari, ik hoop dat er bij jouw wat moois of fijns op de planning van januari staat.