april

Op de planning april 2018

April doet wat hij wil. Nou ik wil dat er enorm veel lammetjes komen, narcissen, bloesem, zon en een fijne temperatuur dat je alleen een dun jasje aan hoeft als je naar buiten gaat. In de pauze buiten zitten en even genieten van de zonnestralen, dat is wat ik hoop dat april gaat doen.

Elke keer begin ik met dezelfde zin en dat is “Er staat niet heel veel op mijn planning deze maand” Uiteindelijk heb ik toch best veel gedaan en dan zeker als je kijkt dat ik 40 uur per week aan het werk ben. Zeker een uur als het niet meer is bezig met reizen. Bedenken wat we gaan eten kunnen wij per dag zeker een uur mee bezig zijn. Sporten, eten, lezen en slapen zijn we ook wel even mee bezig dus dat ik soms moe ben is toch niet zo vreemd en toch vind ik het vreemd hahaha.

Deze maand moeten we tijd maken om op te ruimen. Meer rust in huis, een beter systeem, en het systeem volhouden is ook een belangrijk punt. Welke kleding draag ik wel, welke kunnen eindelijk weg en welke kunnen opgeruimd worden tot de winter. Hier moeten we deze maand echt tijd aan besteden.

Één weekend staat bij mij helemaal geblokkeerd want dat is Marathon Rotterdam weekend. We hebben een traditie opgebouwd. Op zaterdag ga ik naar Rotterdam om de startnummers op te halen. Daar tref ik zoals al een paar jaar Nicole. Samen over de expo en dan naar Rianne. Bij Rianne eten we, kletsen we, genieten we van een rustige avond, slapen we en bereiden we ons voor op de volgende dag. Vanaf daar gaan we met z’n drieën richting Rotterdam om te hardlopen.  Zelf ga ik voor de kwart marathon, Nicole voor de hele marathon en Rianne als onze trouwste supporter. En om tradities niet te verbreken ga ik het laatste stukje met Nicole mee. Ik zou graag een langer stuk meegaan maar dat is nu niet verstandig. Na dit weekend ben ik lekker twee dagen vrij om even bij te komen en te relaxen.

Heel veel staat er verder niet op de planning en dat is eigenlijk ook wel lekker. Ik heb echt een enorme stapel boeken te lezen want in maat kwamen er echt veel boeken binnen. Het is een heerlijk vooruitzicht wat er allemaal op me ligt te wachten.

Naast rustig aan doen heb ik toch een beetje een actief doel gesteld. Elke dag de 10.000 stappen halen en 100 % op mijn horloge. Ik ben hiermee al begonnen een aantal dagen. Ik weet dat ik op mijn werk zo weinig beweeg dus na het werk moet er nog een wandeling gemaakt worden om een beetje richting mijn doel te komen. Extra heen en weer lopen naar de vaatwasser of de keuken om maar aan de stappen te komen. Maar dan ben ik meer tevreden dan dat ik maar 500 stappen en 20% heb behaald aan het einde van de dag. Ja dit gebeurt anders echt bij mij op niet hardloop of train dagen.

Wat ik verder deze maand wil doen zijn kleine dingen eigenlijk een beetje zoals de vorige maanden

  • Vier boeken lezen
  • Hardlopen; de kwart marathon Rotterdam en weer wat tempo in de trainingen.
  • Creatief bezig zijn, tekenen en handletteren
  • Trainen in de sportschool weer volop oppakken
  • Fotograferen
Wat heb jij op de planning voor april?