Paddenstoelen, herten en volop herfst

Paddenstoelen, herten en volop herfst

Na een heerlijke zaterdag met kunst wordt zondag een dag met natuur. Ik spring vroeg in de morgen al op mijn fiets en rij over de dijk met een heerlijke zon. Bij thuiskomst vertrekken mijn vriend en ik richting het Kralingse bos. We waren niet de enige die dit in gedachten hadden het was er vol met auto’s maar weet je wat het mooie is wanneer je in het bos loopt merk je daar helemaal niks meer van.

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-1

Natuur hebben we eerst de herten geaaid en eten gegeven. Altijd leuk om te doen. Als je de herten eten gaat geven neem sla of wortels mee dat vinden ze heerlijk. Veel beter dan brood want de sla trekken ze bijna uit je handen.

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-2

Wanneer we naar het bos gaan is het natuurlijk in de herfst zoeken naar paddenstoelen en dan speciaal rood met witte stippen. We hadden na het voeren van de herten weer weg gekund want bij de herten stonden een aantal rood met witte paddenstoelen. Na deze gefotografeerd te hebben zijn we toch maar niet gelijk weg gegaan en hebben we nog een heel stuk gewandeld. Dik 1,5 uur hebben we rond gelopen in het bos en over de steigers. Genoten van de buitenlucht, de zon en elkaars gezelschap merken we nog geen eens dat we zo lang hebben gewandeld.

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-7

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-8

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-3

Naast paddenstoelen kan ik helemaal genieten van de gekleurde bladeren. Prachtig groen, geel, rood en oranje. Een variatie aan kleuren en wanneer ze op de grond liggen er lekker doorheen banjeren ooo zo lekker.

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-4

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-5

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-6

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-9

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-10

Vanaf een afstand de stad zien liggen blijft toch prachtig. Het was een perfecte wandeling met mooie uitzichten en stukken natuur onderweg. Paddenstoelen, gekleurde bladeren en prachtige bomen. Waarom doe ik dit niet vaker. Het is genieten in het bos en ik heb zat dingen waar ik foto’s van kan maken.

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-11

Paddenstoelen,-herten-en-volop-herfst-12

Houden jullie ook zo van deze tijd van het jaar?