krimpenerhout

Paddenstoelen in de Krimpenerhout

Overal op Instagram zag ik ze voorbij komen. Paddenstoelen en dan vooral rood met witte stippen. Zelf had ik er nog geen gezien met mijn eigen ogen. Natuurlijk moest daar verandering in komen. Eerst maar eens dichtbij huis op zoek naar mooie paddenstoelen. We wandelen richting de Krimpenerhout.

Naar de Krimpenerhout is het ongeveer 2 km wandelen. Normaal is dit het gebied waar ik ga hardlopen. Nu wil ik er rustig rondkijken en zoeken naar paddenstoelen. Daarom nemen we een offroad route. Deze route is afgelopen jaar aangelegd of er al wat moois te zien is weet ik niet. De regen die er gevallen is zal niet helemaal meehelpen want enorme buien kunnen de paddenstoelen weer kapot maken.

Krimpenerhout

Een heel tijd denken we niks te zullen vinden maar we vinden toch wat paddenstoelen. Helaas zijn de meeste inderdaad kapot door de regen. Naast rood met witte stippen zijn er nog hele andere mooie te vinden. We zijn niet helemaal voor niks geweest.

Het mooiste vind ik om paddenstoelen op speciale plekken te ontdekken. Tussen de bosjes door waar niet iedereen kijkt. Je ziet ze dan groeien op omgevallen bomen aan de zijkant maar ook gewoon op een afgebroken stuk. Zelfs de inperfecte zijn perfect. De paddenstoelen hoeven niet heel te zijn om mooi te zijn en dat heb ik met de rode hieronder die uit de boom groeit.

De hele kleintjes zie je bijna over het hoofd maar hier onderaan de foto zie je ook nog een mini. Je moet echt oppassen waar je loopt en dat maakt het ontdekken vind ik nog leuker.