dogfulness

Paolo Valentino – Dogfulness

Soms krijg ik boeken die ik niet aangevraagd heb. Het is dan een verrassing wat er uit het pakketje komt wat ik ontvangen heb. Laatst ontving ik Dogfulness. De katten keken hier even raar van op. Hoe kan een hond jouw helpen om meer plezier te maken dachten Donder en Mevrouw Mieps. Ze hadden al snel door dat het alleen om een boek ging en geen echte hond. Toen ik ze Catfulness liet zien snapte ze het helemaal. Weer een boekje om te lezen.

Catfulness ging over hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven. Dogfulness gaat over hoe honden ons kunnen leren meer plezier te maken. Word in dertig dagen net zo gelukkig en stressvrij als wij. In Dogfulness vind je 48 lessen om jezelf te bevrijden van stress en te leren genieten van elk moment. Kortom; de vreugde van het leven te herontdekken.

dogfulness

Naast de 48 lessen vindt je quotes an onder andere Roald Dahl, Friederich Schiller en Lao Tse. Quotes die passen bij spelen en plezier maken. Een paar mooie lessen die in het boek te vinden zijn;

  • Kijk niet naar rassen.
  • Beweeg elke dag. Dit is niet alleen erg goed voor je humeur maar ook voor je lichaam.
  • Sluit jezelf niet altijd op in huis. Ga een paar keer per dag naar buiten.

Aan het einde lees je over acht bekende honden. Een paar kleine feiten die leuk zijn om te lezen. Het is een boekje om cadeua te doen aan de honden liefhebber maar zelfs de kattenvrouwtjes zullen er mooie lessen in vinden.

dogfulness

De teksten zijn voorzien van vrolijke illustraties gemaakt door Marianna Collo.

Dogfulness is voor € 12,99 te koop bij Bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij