papercutting

Papercutting kaarten – Bloemen

Ontspannen, de een doet dat door voetbal te kijken of een film de ander gaat wandelen of creatief bezig zijn. Ik behoor tot die tweede groep van wandelen of creatief bezig zijn. Door creatief bezig te zijn vergeet ik alles om me heen. Mijn aandacht is nodig bij wat ik maak en zo maak ik mijn hoofd leeg. Met papercutting is zeker je aandacht nodig want je gebruikt een mesje en het is heel precies.

Papercutting kaarten

Laatst ontving ik een pakketje met daarin tien papercutting kaarten. Het is een een mapje met tien kaarten die je af kan scheuren en mee aan de slag kan. Aan het einde van de tien vellen zit een dik karton van zeker een centimeter dik waarop je zou kunnen werken mocht je geen snijmat hebben. Een snijmesje zit inbegrepen bij de set. Een ideaal en heel scherp mesje wat er is bijgeleverd en mooi weggewerkt in het karton. Ik heb de bloemen editie maar er is ook een hartjes versie.

Papercutting

Aan de slag met mijn papercutting kaarten

Papiersnijkunst is een ideale manier om je hoofd leeg te maken. Terwijl ik bezig ben moet ik geconcentreerd blijven om een mooi eindresultaat te krijgen. Voor je het weet snij je te ver en dan is het voor mijn gevoel helemaal verpest. Concentratie dus. Je volgt met het mes de contouren van de witte figuren en geleidelijk aan verschijnt een uitgesneden bloem. Je kan hier zelf verder creatief mee aan de slag of plaats de kaart voor een lichtbron om een Chinees schaduwspel te creëren.

De moeilijkheid van de bloemen verschilt zeker want je hebt bloemenkaarten met heel veel kleine details en bloemen met grotere vlakken. Ik heb ze nog niet allemaal uitgesneden dit is echt zoiets wat ik eens in de zoveel tijd zal gaan doen. Niet allemaal tegelijk snijden vind ik veel leuker. Gewoon af en toe een kaart cutten.

Creatief bezig zijn en gelijk ontspannen dat is toch ideaal. Voor € 12,50 is Papercutting kaarten Bloemen verkrijgbaar bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan New Book Collective